Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Marius Turdeanu, nominalizat la UNITER la secțiunea cel mai bun actor în rol principal: „E un rol pe care mulți actori și-l doresc”

Marius Turdeanu, nominalizat la UNITER la secțiunea cel mai bun actor în rol principal: „E un rol pe care mulți actori și-l doresc”

Actorul Marius Turdeanu se bucură de onoarea de a fi nominalizat, alături de alți doi actori, la secțiunea cel mai bun actor în rol principal. Deosebita șansă vine ca urmare a reprezentației sale din spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, de Edward Albee, în regia lui Andrei și a Andreei Grosu. 

Marius Turdeanu spune despre nominalizare că îi oferă un sentiment copleșitor să știe că nu doar iubitorii de artă teatrală au apreciat acest spectacol, ci și criticii în domeniu. „Evident că în meseria noastră a fi apreciat de public, în primul rând, îți dă sentimentul unei frumoase împliniri. Când și critica (UNITER-ul) e de aceeași părere, e copleșitor. Mulțumesc în primul rând oamenilor care vin să ne vadă în fiecare zi și care dau sens muncii noastre!”

unnamed

Actorul l-a interpretat pe George, profesor de istorie și soțul exuberantei Martha (interpretată de Ofelia Popii, de asemenea nominalizată la premiile galei UNITER 2020).

„Rolul e unul pe care sunt sigur că mulți actori și-l doresc. E o partitură complexă, cu trăiri contradictorii, cu intensități dar și cenzuri emoționale. E ca un tren în care te urci, prinde viteză amețitoare și afli că se îndreaptă spre un zid. Bafta minunată e să intri în universul acesta cu niște oameni minunați (Andrei și Andreea Grosu) și cu un partener pe care îl iubesc până la lună și înapoi, Ofelia Popii. Felicitări întregii echipe”, a transmis Marius Turdeanu, pentru Turnul Sfatului.

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee este una dintre cele mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului „familiei perfecte”. George (Ionuț Grama), profesor de istorie și Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume” în care barierele anduranței vor fi testate, iar demonii vor ieși la lumină. Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac) și naiva lui soție, Honey (Sînziana Nicola). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevărul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste. 

Citește și Ofelia Popii, despre rolul care i-a adus nominalizarea la UNITER: „Plecam de la repetiții efectiv devastată”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus