Joi,
23.09.2021
Innorat
Acum
10°C

Actualizare. 24 sibieni sunt izolați la domiciliu, de teama coronavirusului

Actualizare. 24 sibieni sunt izolați la domiciliu, de teama coronavirusului

Mai mulți sibieni care au fost în Italia în ultima perioadă s-au prezentat la medic pentru a fi monitorizați.

Actualizare ora 16:40. Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la momentul actual, 24 de persoane sunt monitorizate la domiciliu, după ce au declarat că au călătorit în zone afectate de noul coronavirus. Totodată, în ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a primit două apeluri de la cetățeni, cu privire la aspecte legate de acest virus.

„În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment, monitorizează permanent situația la nivel județean. Reamintim comunității sibiene că, în acest moment, nu există nicio persoană pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19 și de asemenea nu există persoane care să se afle în carantină în județul Sibiu. 24 de persoane sunt monitorizate la domiciliu pe raza județului Sibiu”, transmite slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.
Cu acest prilej membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment sub coordonarea domnului subprefect Rareș Macrea, recomandă cetățenilor sibieni să adopte un comportament preventiv și să respecte cu strictețe măsurile de igienă personală menționate de Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență, printre care amintim cele mai importante:

ATENȚIE!!!

 Spălați-vă mâinile de multe ori;  Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;  Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile; Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți; Utilizați mască de protecție;ajută și limitează răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde.  Nu luați antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;  Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;  Evitarea frecventării zonelor aglomerate.  Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

Pe timpul desfășurării unei intervenții operative comunicarea se va efectua prin intermediul "vocii unice". Pompierii militari sibieni sunt pregătiți pentru răspunsul prompt la orice situație de urgență și gestionarea acesteia în scopul siguranței cetățenilor, arată aceeași sursă.

Știre inițială. După ce s-au întors din Italia, deși nu prezentau simptomatologia specifică infectării cu coronavirus, 13 sibieni s-au prezentat la medic pentru a anunța că au fost recent în zonele afectate. Potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, aceștia sunt izolați la domiciliu.

„Am primit persoane care au dorit să facă declarații în acest sens, spunând că au venit dintr-o anumită zonă a Italiei, exprimându-și teama de a nu se fi infectat cu coronavirus. La momentul actual avem în izolare la domiciliu 13 persoane, în municipiul Sibiu. Sunt români care au venit din acele zone, nu prezintă simptome și sunt monitorizați zilnic de medicul de familie. Dacă apar anumite situații, se va aplica procedura stabilită la nivel național”, a explicat Gabriel Budescu, șeful DSP Sibiu.

Acesta a îndemnat sibienii să își păstreze calmul și să încerce să evite în următoarea perioadă zonele aglomerate, menționând că la momentul actual nu există niciun caz de infecție cu acest virus, în județul nostru.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

COVID19A

Acum 1 an

de ce nu publicati adresele lor? sa stim sa trecem pe trotuarul celalalt!
Raspunde

Mm

Acum 1 an

Pentru că nu are ciumă bubonică in plm. E doar o gripă. De ce nu îți publică toate numele și adresele celor care au gripă în Sibiu, să îi poți tu evita, desteptule?
Raspunde

mihai

Acum 1 an

Nu a zis nimeni ca persoanele respective sunt si infectate. Este doar o masura preventiva. Dar daca ai impresia ca, trecand pe langa casa unui infectat, te vei infecta si tu, mai bine cumpara toate conservele din cel mai apropiat supermarket si fuga in munti. Eventual revii la vara.
Raspunde

Normalitate

Acum 1 an

De unde măști, de unde dezinfectanti. Oferiti-ne și soluții concrete pt. achitionarea lor. Nu vi se pare normal?
Raspunde

io

Acum 1 an

Si uite asa descopera romanii apa si sapunul :)))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus