Luni,
27.09.2021
Ceata
Acum
7°C

Pescar mort după ce s-a electrocutat, la Bradu VIDEO

Pescar mort după ce s-a electrocutat, la Bradu VIDEO

Un bărbat s-a electrocutat în timp ce pescuia, la Bradu. Din păcate, pescarul a decedat, anunță salvatorii sibieni.

ISU Sibiu a intervenit de urgență cu un echipaj de terapie intensivă mobilă Smurd, în localitatea Bradu, la un bărbat de aproximativ 68 de ani electrocutat. Din păcate victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarată decedată la fața locului, transmite slt. Alina Voina, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Potrivit șefului Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu, acest caz nu este unul singular. Adesea, pescarii care nu înțeleg să folosească undițele cu grijă în zonele de risc ajung să fie electrocutați.

„Acolo sunt niște stâlpi de înaltă tensiune care am înțeles că urmează să fie mutați. Sunt pescari inconștienți care nu înțeleg că undițele acestea lungi, de șapte metri, pe care dacă le ridică într-o anumită poziție ajung să facă arc electric și îi doboară”, explică acesta.

Din păcate, unii pescari și-au pierdut viața în urma electrocutărilor, așa cum s-a întâmplat și cu cel de astăzi. „S-a întâmplat anul trecut sau în 2018, chiar în ziua concursului. Era finala națională la Racovița și în apropiere, tot așa, un pescar (nu era concurent) a trecut cu undițele pe sub linie și a murit. Nu le-a strâns când a vrut să schimbe locul de pescuit și a ajuns prea aproape de linii cu vârful”, arată șeful AJVPS.

Foto: arhiva TS

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Anonymus

Acum 1 an

dar avea undita din metal de a facut arc electric?... din ce stiu unditele sunt facute din fibra de sticla sau carbon care este un material izolant. sau respectivul a vrut sa electrocuteze pestii si s-a trezit el victima...
Raspunde

Cristian

Acum 1 an

Pt.pescarii care pot fi indusi in eroare de afirmatia dvs. Fibra de CARBON este foarte buna conducatoare de curent. Atentie deci,daca fulgera,daca vreti sa traversati linii de CFR,carbonul uitati-l pe malul apei sau il strangeti repede pana incepe furtuna si o intindeti acasa cu el in husa.. Arcul voltaic se poate produce sub liniile de inalta tensiune si fara sa atingi linia ci doar sa fi la cca 1m de ea!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Soimarul

Acum 1 an

Pai carbonul e f bun conductor electric!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus