Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Piața Sfatului din Brașov se modernizează. Piața Mare, luată ca exemplu

Piața Sfatului din Brașov se modernizează. Piața Mare, luată ca exemplu

Primăria Braşov şi reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) au anunţat ieri începerea etapei de consultare publică pentru pregătirea temei de proiectare pentru modernizarea Pieţei Sfatului din Brașov. În primă fază, pe site-ul Primăriei Braşov şi pe cel al Ordinului Arhitecţilor din România vor putea fi completate chestionare online. Datele obţinute din aceste chestionare vor fi centralizate şi folosite la o dezbatere publică ce se va desfăşura la finalul lunii martie, anunță Bună Ziua Brașov.

Piața Mare din Sibiu este luată ca exemplu în această inițiativă, organizatorii urmând să întrebe cetățenii dacă vor, de exemplu, o fântână la nivelul solului, așa cum este la Sibiu. ” Sunt luate în calcul  sisteme de captare riguroasă a apelor pluviale şi transferul lor către reţelele edilitare, un sistem de iluminat ajustabil (cu un consum mai mic de energie, corelat cu folosirea reală a pieţii şi cu nevoile de siguranţă publică) implementarea unui sistem de iluminat ambiental (care să pună în valoare faţadele monumentelor istorice din piaţă) mobilier urban care să permită răgazul dezinteresat în spaţiul pieţei (gradene, bănci, scaune, rastel biciclete),  suprafeţe verzi, inclusiv cu posibilitatea plantării unor copaci pentru umbră. Nu este ignorată nici amenajarea unor zone tip luciu de apă, cursuri de apă sau fântâni arteziene sau cu jeturi la nivelul pavajului (cum este cea de la Sibiu); existenta unor construcţii temporare (chioşcuri, tarabe, scena evenimente) care să poată susţine diverse activităţi sezoniere (târguri, spectacole); echiparea pieţei cu grupuri sanitare, acum existente în subteran”, scrie ziarul brașovean.

Potrivit parteneriatului încheiat cu Primăria Braşov, în acest concurs Ordinul Arhitecţilor din România va asigura respectarea normativelor internaţionale în domeniul urbanismului, inclusiv în ce priveşte regulile UNESCO privind patrimoniul istoric, şi anvergura internaţională a participării la concursul de idei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian

Acum 2 ani

Cum sa compari Piata Sfatului cu oborul prafuit reprezentat de Piata Mare. Lipsa de subiecte d-nul Alin!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus