Joi,
27.01.2022
Ceata
Acum
0°C

PSD intenționează să apeleze din nou la CCR. Nominalizarea lui Cîțu, ”o glumă”

PSD intenționează să apeleze din nou la CCR. Nominalizarea lui Cîțu, ”o glumă”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri, că PSD va analiza posibilitatea unei noi sesizări la CCR după propunerea făcută de Klaus Iohannis, deoarece nu ar fi o propunere care să strângă o majoritate parlamentară, potrivit Mediafax. Preşedintele interimar al PSD a anunţat că social democraţii se vor întâlni într-o şedinţă, vineri, pentru a decide ce vor face mai departe. Marcel Ciolacu a spus că ia in calcul să sesizeze la CCR propunerea lui Klaus Iohannis „Este posibil să sesizăm din nou la CCR şi această propunere. Vom avea o discuţie cu specialiştii din partid. Vineri avem şedinţă şi vom discuta. Dar vom discuta şi cu liderii celorlalte formaţiuni parlamentare şi vom avea cred o strategie comună”, a declarat Ciolacu, la Antena 3.

Curtea Constituțională a stabilit, luni, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis. Prin urmare, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat miercuri pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru.

Marcel Ciolacu a comentat desemnarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier., spunând că este ”o glumă”. „În continuare cred că este o glumă. În primul rând este o sfidare la adresa Parlamentului. Domnul Cîțu a avut de două ori să-și ia avizul de la Parlament și de două ori a primit aviz negativ. Nu numai din partea parlamentarilor PSD a avut vot negativ. Ținând cont că dânsul a fost chemat în Parlament de multiple ori să dea expplicații ce s-a întâmplat cu cele 10 miliarde de euro împrumutate în 3 luni și jumătate, ce se întâmplă cu economia... În afară de postările că este urmărit de spionii ruși, nu văd nimic care să îl recomande pentru așa ceva. Nici măcar pentru funcția de ministru al Finanțelor. Vom vota împotrivă... vom vota sau ne abținem. E normal ca parlamentarii să voteze. Vom respecta Constituția ți legile țării, PSD face asta. Noi am lipsit de la un vot în urma unei sesizări la CCR, iar răspunsul a venit în ziua votului”, a spus Ciolacu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Adin Bradu

Acum 1 an

Sa ce???
Raspunde

asz

Acum 1 an

Tara asta nu are scapare. Toti incompetentii sau cocotat in frunte (ma refer la administratia statului) si isi bat joc de tot. Circ pe banii populatiei. Industria/economia la pamant, resurse instrainate etc.
Raspunde

MILITARU GHEORGHE

Acum 1 an

Astia de la PSD o sa reclame la CCR si o propunere de premier, facuta in gluma de presedinte, chiar daca ar fi nominalizat unul de la PSD. Astia nu stiu altceva decat fuga la CCR.
Raspunde

MILITARU GHEORGHE

Acum 1 an

Astia de la PSD o sa reclame la CCR si o propunere de premier, facuta in gluma de presedinte, chiar daca ar fi nominalizat unul de la PSD. Astia nu stiu altceva decat fuga la CCR.Ei PSD-isti sunt de fapt o GLUMA proasta a istorie Romaniei de 30 de ani.
Raspunde

Voltaire

Acum 1 an

Uite un articol din 2018: Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Curţii Constituţionale a României (CCR), preşedintele a formulat, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2018, 37 de sesizări în cadrul controlului constituţionalităţii legilor înainte de promulgare. Klaus Iohannis a mai transmis la CCR două sesizări în 2017, trei în 2016 şi patru în 2015. Din statisticile CCR mai reiese că preşedintele Traian Băsescu a formulat între 2005 şi 2014 un număr total de 31 de sesizări în cadrul controlului constituţionalităţii legilor înainte de promulgare. CCR a avut de soluţionat, de la înfiinţare până la 31 iulie 2018, un număr total de 404 sesizări în cadrul controlului constituţionalităţii legilor înainte de promulgare. Pe lângă cele 80 de sesizări ale preşedinţilor României, 30 au fost trimise de Guvern, 32 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, trei de Avocatul Poporului şi restul de deputaţi sau senatori.
Raspunde

King Pong

Acum 1 an

PSD e o gluma regurgitata. Ca si catu si majoritatea clasei politice, dar PSD oricum e cel mai mizerabil.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus