Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Luna martie vine cu simulări ale examenelor naționale. Clasele a VII-a și a XI-a spun pas anul acesta

Luna martie vine cu simulări ale examenelor naționale. Clasele a VII-a și a XI-a spun pas anul acesta

În a doua jumătate a lunii martie, elevii din clase terminale vor susține simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Acestea se vor desfășura în aceeași perioadă. Anul acesta la simulări vor participa doar elevii de clasa a VIII-a pentru Evaluarea Națională și cei de a XII-a și a XIII-a pentru Bacalaureat, în urma unei decizii luate de Ministerul Educației, publicată prin Ordin de Ministru în Monitorul Oficial. Astfel, elevii de clasa a VII-a și cei de clasa a XI-a nu vor susține aceste simulări. Primul examen are loc în 23 martie.

Luna martie vine cu primele emoții pentru elevii care studiază anul acesta în clase terminale. În a două jumătate a lunii martie vor susține simulările pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat. Astfel, prima probă va avea loc în data de 23 martie, la Limba și literatura română, proba scrisă. Tot anul acesta, elevii care doresc pot cere ca notele obținute la aceste simulări să fie trecute în catalog. „Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, prevede ordinul semnat de ministrul Educației, Monica Anisie. De asemenea, după simulări, reprezentanții școlilor care vor avea rezultate slabe vor trebui să realizeze un raport cu măsurile de remediere, un raport ce va fi trimis la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și ulterior la Minister. Acestea vor fi monitorizate și îndrumate constant de către inspectorat, pentru a îmbunătăți calitatea actului educațional.

În județul Sibiu sunt 3.892 de elevi în clasa a VIII-a, 2.729 în clasa a XII-a și  260 de elevi care învață în clasa a XIII-a., potrivit datelor oferite de reprezentanții Inspctoratului Școlar Județean Sibiu.

Mai jos puteți citi calendarul celor două simulări.

Calendarul Simulării Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a 

23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă

24 martie 2020 Matematică – Probă scrisă

25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă

3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Calendarul Simulării Bacalaureatului 

23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă – Proba E) a)

24 martie 2020 Matematică sau Istorie – Proba obligatorie a profilului – Proba E) c)

25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă – Proba E) b)

26 martie 2020 Proba la alegere a profilului și specializării – Probă scrisă – Proba E) d)

3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus