Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

PNL scade după patru luni de creștere. PSD, în a treia lună ”pe plus”. Barometrul Europa FM

PNL scade după patru luni de creștere. PSD, în a treia lună ”pe plus”. Barometrul Europa FM

PNL a scăzut aproape șapte procente în luna februarie, față de prima lună a anului, arată sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM. Conform studiului sociologic, liberalii ar fi votați în perspectiva alegerilor parlamentare de 40,7% din populație, după ce în luna ianuarie cota partidului era de 47,4%.

Intenția-de-vot-pentru-alegeri-parlamentare

PSD se află în creștere în a treia lună consecutivă. Dacă în luna decembrie partidul ajunsese la 18,5%, în ianuarie a crescut la 20,6%, iar în februarie, la 25,8%.

Scădere semnificativă înregistrează și USR, de la 12,4%, la 10%. PLUS; în schimb, înregistrează o creștere ușoară de la 3,4%, la 3,5%.

Dacă ar avea loc alegeri parlamentare duminica viitoare, niciunul dintre celelalte partide nu ar depăşi pragul electoral: Pro România – 4,6%, UDMR – 4,4%, ALDE – 4,3%, Plus – 3,5%. Proporţia celor nehotărâţi e în creştere: 20,4%. 4,4% dintre cei intervievaţi declară că nu ar merge la vot.

Intenția-de-vot-pentru-alegeri-parlamentare-2

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 11 – 28 februarie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Cosmo 2000

Acum 2 ani

apoi, la cata prostie zace in romani... nu m-as mira sa fie asa.
Raspunde

nicu

Acum 2 ani

Cuie ati dat, cuie ati luat!
Raspunde

Sile

Acum 2 ani

SA dea Domnul sa inteleaga romanii ce e cu pnl-ul. alegerile nu pot fi organizate prea repede din cauza virusului, sa mai asteptam Putin...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hotii Grijulii

Acum 2 ani

Pai de ce sa se amane !?.... crede gruparea de hoti penibili, numita PSD si acolitii, ca daca e corona virus se vor speria bosorogii ?! Si nu vor mai merge la vot, ca da virusu cu ei de pamant ?.... Spune-le bai, Sile sa stea linistiti, ca voteaza si morti pentru PSD... s-au vazut cazuri la fiecare runda de alegeri. Nu cred ca moartea-i poate impiedica pe oamenii prosti sa puna stampila pe dejectia urat mirositoare numita PSD. Au ei niste baieti acolo la teleorman, olt, vaslui, etc... care transforma un mort, intr-un votant PSD, fara probleme. Cu respect, stati linistiti... cum va zicea inaintasul vostru pe care l-ati executat in 89.
Raspunde

mihai

Acum 2 ani

Dacă te uiți ce personaje (domnariu, huja) au fost și unii încă mai sunt și în partidul asta, pnl ar merita sa ajungă la 1% împreună cu psd.
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

PNL va scade dramatic in sondaje. Cu functionarii au rezolvat-o, si cu doctorii ... cu totii. Cu oamenii de afaceri la fel.. Ce cred liberalii că daca concediaza functionari, castiga oamenii de afaceri?! Cu diaspora... nu mai zic! Nici Dumnezeu nu-i ajută! Iohanis are ultimul mandat, nu- l mai intereseaza liberalii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus