Miercuri,
20.10.2021
Ceata
Acum
2°C

Inter Sibiu, argument în procesul dintre Inter Milano și Beckham

Inter Sibiu, argument în procesul dintre Inter Milano și Beckham

Anul trecut, clubul de fotbal Internazionale Milano a dat în judecată clubul american Inter Miami, înființat de David Beckham, pentru că folosește ilegal numele echipei. Acum, denumirea celor 13 echipe care poartă în lume numele Inter, printre care și defuncta Inter Sibiu, sunt aduse argument de către americani, pentru a explica faptul că numele este intrat deja în patrimoniul universal.

Inter Milano a fost fondată de un grup care apărăsit AC Milan în 1908, după ce clubul a refuzat primirea sportivilor de altă naționalitate decât cea italiană.  În acel moment, 44 de membri ai clubului din Milano, conduși de Giorgio Muggiani, au plecat și au format o nouă echipă, numită Internazionale Milano, adică Milan International. Clubul s-a declarat atunci  deschis jucătorilor străini. Declarația din ziua înființării Inter Milan spune: "Această noapte minunată ne-a oferit culoarea ecusonului echipei: negru și albastru pe fundalul stelelor placate cu aur. Toate vor fi numite naționale. pentru că toți suntem frați din întreaga lume".

De atunci au fost înființate în lume mai multe cluburi ”Inter”, pe lista prezentată în presa internațională pe acest subiect  intrând 12 echipe: Inter Baku - Azerbaidjan (și-a schimbat numele în Keshla FK în 2017), SC Internacional – Brazilia, Inter de Lages – Brazilia, Inter de Santa Maria – Brazilia, Inter SP – Brazilia, Inter-Zapresic – Croația, Inter Leipzig – Germania, Inter Sibiu - România (dizolvat), FC International – România, Inter Bratislava – Slovacia, Inter Miami – SUA și Inter Cardiff - Țara Galilor (dizolvată).

Inter Sibiu nu e de la Internazionale

Deși culorile clubului erau negru și albastru, exact ca la Inter Milano, sibienii susțin că numele echipei nu vine din Italia, ci de mult mai aproape de Cibin. Denumirea Inter provine de la IN-dependenţa şi TER-ezian.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus