Sâmbătă,
22.01.2022
Cer Senin
Acum
-5°C

Achiziție la Pediatrie: Vom avea teste de coronavirus la Sibiu

Achiziție la Pediatrie: Vom avea teste de coronavirus la Sibiu

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu adoptă măsurile impuse de prevederile din Hotarârea nr. 6 din șase martie a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Drept urmare, vizitele sunt interzise, aparținătorii vor putea fi internați alături de copii doar în anumite condiții și numai un singur aparținător va avea voie cu pacientul la consultații. Totodată, reprezentanții instituției anunță că sunt pregătiți pentru eventualele cazuri de infecție cu noul coronavirus și că s-au făcut demersuri pentru achiziția unor materiale și reactivi necesari pentru a putea stabili în laborator diagnosticul de infectare cu Covid-19.

Managerul Spitalului Clinic de Pedriatie Sibiu, Camelia Grigore anunță că instituția se alininiază măsurilor impuse de contextul îmbolnăvirilor cu coronavirus. Aceste măsuri vor fi respectate în totalitate. Astfel, vizitele aparținătorilor la pacienții internați sunt sistate până la data de 31 martie. De asemenea, aparținătorii vor putea fi internați în cadrul spitalului, după completarea, la momentul internării a unei declarații pe proprie răspundere că nu sunt bolnavi, că nu au avut contact cu persoane suspecte sau confirmate cu infecție cu Coronavirus și nu au călătorit în zone de risc. Pacienții care se adresează pentru consult în serviciul CPU sau ambulatoriul de specialitate vor fi însoțiți de un singur aparținător. Toodată studenții Facultății de Medicină din Sibiu nu mai intră în spital pentru stagiul de la patul bolnavului tot până la finalul lunii martie.

Conducerea spitalului anunță că instituția este pregătită pentru posibile cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Spitalul are rezervate paturi pe secția de Boli Infecțioase, ATI pentru potemțialii pacienți infectați cu Covid-19. Toate secțiile au elaborat proceduri de primire și gestionare a pacienților contaminați cu Covid-19. Spitalul beneficiază de echipamentele necesare protecției având 200 de combinezoane, 30 de perechi de ochelari de protecție, măști, mănuși, halate de unică folosință, etc și sunt în curs de achiziționare încă 200 de combinezoane și 100 de perechi de ochelari de protecție. De asemena a fost demarată achiziția unor materiale și reactivi necesari pentru a putea stabili în laborator diagnosticul de infectare cu Covid-19, folosind ca sursă financiară bani de la Asociația Propediatria (firmele furnizoare au însă un interval de 6-8 săptamâni pentru livrarea acestor materiale și reactivi)”, transmite Camelia Grigore.

Foto arhivă

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Bogdan

Acum 1 an

Achizitia de reactivi pentru laborator trebuia facuta acum 6-8 saptamani cand se stia de acest virus . Nu acum cand e aproape prea tarziu. Rusine. Management deficitar. Indolenta totala.
Raspunde

costel

Acum 1 an

Salariile sa mearga, ce organizare, ce planificare, ce viziune, ce management etc ? Salariul tata, atat! vin 4000 euro net per luna … atunci nu mai conteaza nimic… !
Raspunde

Oarecare

Acum 1 an

Cine ia 4000 de euro pe luna??? zi-mi si mie sa stiu pt ce post sa imi depun dosaru :))) Oameni buni, reveniti-va...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus