Duminică,
03.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

TNRS a montat lămpi bactericide UV în foaier și sala de spectacol

TNRS a montat lămpi bactericide UV în foaier și sala de spectacol

Conducerea Teatrului Național ”Radu Stanca” anunță oficial primele măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu tratează cu maximă responsabilitate situația răspândirii virusului COVID – 19 în România. În acest sens, au fost luate o serie de măsuri, după cum urmează:

  1. Spațiile publice ale teatrului (foaier, sală de spectacol) sunt dotate cu lămpi bactericide UV, care sunt puse în funcțiune înainte și după fiecare spectacol, pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor;
  2. Grupurile sanitare ale teatrului sunt dotate încă din anul 2017 cu dispersoare pentru soluție dezinfectantă virucidă pentru mâini. Totodată, toate grupurile sanitare sunt dotate dintodeauna cu săpun lichid și prosoape de hârtie;
  3. Numărul dispersoarelor pentru soluție dezinfectantă virucidă pentru mâini a fost suplimentat cu încă patru astfel de dispozitive, care sunt montate în următoarele spații ale teatrului: sala de ședințe, regrupare (pentru actori), curtea interioară (pentru ateliere), Sala Studio;
  4. Toate spațiile teatrului (atât cele destinate publicului, cât și cele destinate personalului) sunt dezinfectate sistematic (de mai multe ori pe zi), cu soluții dezinfectante pentru suprafețe;
  5. Urmare a Hotărârii nr. 6/6.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, TNRS a depus în această dimineață, la Direcția de Sănătate Publică Sibiu, documentația necesară pentru desfășurarea evenimentelor programate în luna martie.
„Teatrul Național Radu Stanca Sibiu este singurul teatru național din România aflat sub autoritate locală, fapt care ne-a pus dintotdeauna în legătură directă cu tot ceea ce înseamnă nevoile comunității. Siguranța spectatorilor este o prioritate constantă în activitatea noastră. Cu atât mai mult, în această perioadă și în acest context epidemiologic, ne gândim cu foarte multă responsabilitate la siguranța spectatorilor, a tuturor angajaților și colaboratilor noștri, la siguranța comunității. Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu va ține cont cu strictețe de absolut toate deciziile pe care Gurvernul și Statul Român le ia și le va lua în legătură cu acest subiect. În acest sens, am depus încă de dimineață (luni, 9.03.2020), la Direcția de Sănătate Publică, documentația recomandată în cea mai recentă hotărâre a Guvernului, pentru desfășurarea activității. Încă dinaintea emiterii ordinului mai sus amintit, TNRS a luat măsura instalării și punerii în funcțiune a unui sistem de lămpi bactericide UV, pe care le folosim înainte și după fiecare spectacol, pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor. Întreaga noastră activitate se desfășoară în parametri normali în acest moment, nu sunt amânate sau anulate evenimente, dar, dacă se impune, vom lua toate măsurile necesare pentru siguranța comunității, a noastră, a tuturor”, a declarat Constantin Chiriac, director general TNRS, președinte FITS.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus