Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
11°C

Sibienii se mobilizează. Voluntari pentru cine stă acasă și are nevoie de ajutor

Sibienii se mobilizează. Voluntari pentru cine stă acasă și are nevoie de ajutor

La o zi după ce Guvernul României a anunțat oficial închiderea școlilor și interzicerea evenimentelor publice majore, mai mulți sibieni au început să se mobilizeze pentru a înființa un grup de sprijin - care funcționează pe bază de voluntariat, pentru cei care stau acasă și au nevoie de alimente, medicamente sau provizii de orice fel.

”Mă gândeam azi noapte, după ce am văzut anunțul de la București, că vor fi o mulțime de mame nevoite să stea acasă cu copiii, plus bătrâni, pensionari, alții poate din teama de a nu se îmbolnăvi. Și atunci, ce fac ei dacă au nevoie de niște alimente, sau medicamente? Trebuie să facem ceva pentru ei, sunt parte din comunitatea noastră, la greu e nevoie de ajutor”, spune Smaranda Bălan, una dintre cele două inițiatoare ale proiectului.

Scopul este ca în Sibiu să ia naștere un grup de voluntari, care să-și exprime dorința de a merge fie la cumpărături, fie unde este nevoie, precum și un grup de persoane care au nevoie de ajutor. Cineva va coordona cele două grupuri prin facebook și whatsapp, astfel încât voluntarii să poată ajuta direct acolo unde este necesar.

”Ideea a venit în contextul în care școlile vor fi închise și se face apel la populație să stea mai mult în case. Ne-am gândit la cei în vârstă, la mamele cu copii mici... Vrem să formăm o rețea de voluntari pe cartiere și să mergem la cumpărături, la ce trebuie. Pentru acești voluntari nu e nevoie de mașină sau de alt mijloc de transport pentru că, daca tot mergi la magazinul de cartier sa cumperi ceva, îi poți lua și unui vecin câteva lucruri”, spune și Diana Manta, cealaltă inițiatoare a proiectului.

”Banii pot fi plătiți pe urmă online, sau într-un plic separat, se pot găsi soluții, important este să ne ajutăm unii pe alții, să trecem cu bine împreună această perioadă mai dificilă”, completează Smaranda Bălan.

În acest sens pot fi contactați cei doi coordonatori și oricine are nevoie de ajutor sau știe pe cineva care ar putea avea nevoie de sprijin este nominalizat, alături de cine vrea să ajute în mod voluntar. Coordonatorii vor avea grijă ca nevoia și oferta să se întâlnească. Cei interesați pot contacta organizatorii și pe paginile personale Smaranda Bălan și Diana Manta. În cursul zilei de marți a fost creat și un grup de Facebook unde voluntarii se pot înscrie (pagina de Facebook poate fi accesată aici). La câteva ore de la anunțul ideii deja se încriseseră câteva zeci de voluntari.

”Căutam și voluntari care să aibă mașină și care să ne ajute pentru cartierele mărginașe, pentru zonele de case, dar mai căutam voluntari care să ne ajute și să idenitifcăm persoanele care au nevoie de ajutor, poate sunt bătrâni fără internet”, încheie Diana Manta.

Important de menționat și faptul că Direcția de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local a anunțat încă de ieri este pregătită să intervină la dispoziția Direcției de Sănătate Publică, în cazul persoanelor izolate la domiciliu care au nevoie de alimente sau medicamente, dar nu au familie sau prieteni care să îi ajute. Asistentul medical comunitar va livra la ușa acestor persoane cele necesare, în conformitate cu procedura de lucru în aceste cazuri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

un sibian vero

Acum 2 ani

Felicitari pentru initiativa, asta ne trebuie, modalitati de a trece peste aceasta incercare care ne va supune pe fiecare dintre noi intr-un fel sau altul. Nu latraturi, bascalie, tambalau de doi bani si campanii electorale si alegeri anticipate!!!Si asa avem echipe de campanie pregatite de evenimente electorale, ia bai politicieni de doi bani ca si asa s-au anulat toate evenimentele publice si nu mai aveti la ce sa ii folositi, puneti membrii de partid la ajutat comunitatea din care faceti si voi parte, nu sa va slujeasca pe voi eminente politice ce suntei(sic!)!!!
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

FELICITARI PENTRU INITIATIVA. Tineri carora le pasa de altii. Jos palaria in fata voluntarilor!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rammstein

Acum 2 ani

Excelentă idee!!!...dar altceva vreau ... să o întreb pe Prima Doamna dacă știe ceva de soțul ei... pentru că din 6 Martie nu am mai auzit nimic de la Cotroceni...!!..un cuvânt de îmbărbătare pentru diasporă, pentru cei din țară,... țara normală pe care o vrea Președintele deocamdată e un vis,...și ce avem în schimb, criză politică, coronavirus,vai mama noastră... așa dacă îl vedeți prin Sibiu întrebați-l de normalitate....
Raspunde

Metallica

Acum 2 ani

Esti fericit acum? El a avut aseara conferinta de presa.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

banu'

Acum 2 ani

Fain mod de a face bani pe spatele altora. Voluntar inseamna fara bani.
Raspunde

jonyjon

Acum 2 ani

Marfa trebuie platita, dom' sef. Voluntariatul se refera la activitatea de achizitie si transport a marfii din magazin pana acasa la persoanele cele mai expuse riscului.
Raspunde

jeu

Acum 2 ani

Bani pentru produse. Voluntarii le vor cumpara si le vor transporta. E clar sau vrei si un desen?
Raspunde

Claradi

Acum 2 ani

Felicitari ptr initiativa doamnelor! Asta e adevaratul ,,examen civic,, de care are nevoie orasul nostru. NU de infiintare de comitete, comisii si linii verzi la care doar se palavrageste si se ,,consiliaza,, si nu ajuta cu nimic pe cei care au nevoie.
Raspunde

Royalz

Acum 2 ani

Foarte bine! Oameni cu suflet!
Raspunde

Olimpiu

Acum 2 ani

Pentru BANU... Banii sant pentru a plati marfurile nu sant pentru servici. Dar tu cum esti PSD ist doar la bani gandesti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus