Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Crucea Roșie Sibiu: Apel pentru donații de alimente, pentru a fi distribuite celor izolați la domiciliu

Crucea Roșie Sibiu: Apel pentru donații de alimente, pentru a fi distribuite celor izolați la domiciliu

Reprezentanții Crucii Roșii lansează un apel către sibieni să doneze alimente neperisabile în cadrul programului Banca de Alimente, care vor fi ulterior distribuite persoanelor izolate, cu sprijinul autorităților locale, dar și a grupului de inițiativă locală ”Vă ajutăm din Sibiu”. Crucea Roșie Filiala Sibiu a derulat astăzi o campanie informativă în centrul Sibiului și a distribuit prin voluntarii săi peste 2.000 de pliante cu informații legate de măsurile de igienă impuse de situația actuală.

Crucea Roșie Română, Filiala Sibiu implementează în parteneriat cu Carrefour programul Banca de Alimente prin care colectează alimente greu perisabile, de la populație, în hipermarketul Carrefour și apoi le distribuie persoanelor izolate la domiciliu, în special vâstnicilor fără aparținători sau persoanelor vulnerabile.

Fiecare beneficiar direct primește câte un pachet de 12 kg de alimente, cantitate calculată pentru a asigura necesarul de hrană pe o perioadă de 2 săptămâni pentru o familie formată din 3 membrii. În cazul familiilor formate din mai mult de 4 persoane, numărul pachetelor distribuite poate fi mai mare, în funcție de mărimea familiei și gradul de vulnerabilitate.

În situația de izolare impusă de COVID19, pachetul standard de Bancă de Alimente poate asigura necesarul de hrană pentru o familie formată din 3 persoane, pe o perioadă de 2 săptămâni.

Un pachet cu alimente poate conţine alimente de bază, greu perisabile ca: ulei, zahăr, faină, mălai, orez, paste făinoase, lapte praf, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse.

Conținut pachet standard:

Produs Cantitate Faina/Kg 2.00 Ulei/L 1.00 Zahar/Kg 1.00 Orez/Kg0 1.00 Malai/Kg 2.00 Sos Rosii/Kg 1.00 Fasole/Kg 1.00 Pasta/Kg 1.00 Conserve Carne/Kg 1.00 Conserve Diverse/Kg 0.50 Biscuiți/Kg 0.50

Crucea Roșie Română Filiala Sibiu nu distribuie alimente în regim catering, sau alimente perisabile, neavând resursele necesare, dotarea, precum și autorizațiile impuse de lege.

În limitele mandatului său, Crucea Roșie Română, Filiala Sibiu și-a exprimat disponibilitatea să sprijine autoritățile locale, la cerere, cu alimente din programul Banca de Alimente, apă și produse de igienă, pentru beneficiari ce corespund profilului programului, fara apartinatori.

Aceste produse pot fi puse la dispoziția autorităților, pe bază de listă de beneficiari aprobată și parafată de către o autoritate locală, distribuția la beneficiari urmând să se facă de către instituțiile abilitate. CRR, Filiala Sibiu nu are echipamentul necesar și nu își poate expune angajații și voluntarii riscului de infectare cu COVID19.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus