Luni,
01.03.2021
Ploi Scurte
Acum
4°C

Fi-mi-ar scârbă, băi, liberalilor!

Inițial aș fi adus vorba despre iresponsabilitatea presei – sau, dacă vreți – a unei imense părți dintre noi, cei din mass-media mioritică, în modul de a trata subiectul despre pandemie. Despre cum lipsa de profesionalism a celei de-a ”patra puteri din stat” își dovedește limitele acum, când în loc de informație seacă, prudentă, documentată, curg adesea frânturi de informații, prelucrate de reporteri fără mare experiență în comunicare, darmite ”pe domeniul sănătate”. Aș fi amintit despre cum, din punctul meu de vedere, nu există absolut nicio diferență între cei care fac sau încearcă să facă acum speculă cu echipamente și materiale medicale și proprietarii sau administratorii de site-uri care împroașcă informații false sau exacerbate, doar pentru a atrage click-uri aducătoare de câțiva eurocenți. Sau despre cum răspândirea cu bună știință de informații neverificate de către canale mass-media ar trebui sancționată la fel cum sunt sancționați și cei care mint că nu au trecut prin zone roșii.

Îmi construiam în minte și ”semnalarea” limitelor la care, în câteva zile, ajunge sistemul prevenției sanitare de la noi din țară. Cum lipsa de organizare a dus la epuizarea fizică și psihică unei părți din funcționarii instituțiilor de supraveghere. Personal trimis să facă tot felul de trieri aiurea (pentru că așa au decis cei de la București, care azi nu mai gândesc la fel) sau să completeze la documente de li se face, la propriu, rău.

Inevitabil, lecțiile zilelor acestea aduc în față și personaje și exemple frumoase, de sibieni care se mobilizează ”pe persoană fizică”. De oameni care au puterea și energia să-i ajute în mod dezinteresat pe cei din jur. Și care fac lucrurile acestea nu de azi, de ieri.

Doar că toate cele de mai sus, pe care le moșmondesc în minte de câteva zile, sunt năpădite de știrea venită parcă dintr-o țară bananieră: Cîțu, premierul desemnat de liberali își depune mandatul pentru că riscă să fie votat de Parlament. Își depune mandatul cu zece minute înainte să înceapă ședința în care urma să fie votat.

Și, prin urmare, asemenea lui Dragnea, președintele PNL, Ludovic Orban, n-ar mai putea controla un guvern condus de Cîțu. Și dacă Orban riscă să nu mai controleze Guvernul, atunci și Iohannis rămâne fără ”guvernul meu”. Și alte scenarii și negocieri și interpretări.

Nu trebuie să fii analistul conectat la toate realitățile acestei țări pentru a-ți da seama că riscurile unei epidemii a noului coronavirus în țara noastră sunt peste cele din țări precum Italia. A opta economie a lumii, care a intrat de săptămâna aceasta în carantină. Și că acea criză economică ce va lovi va fi tot năucitoare pentru români. Și nu trebuie să fii nici mare specialist în politici publice și administrație pentru a-ți da seama că fără un guvern stabil, năucitoarele lovituri preconizate își vor amplifica efectele.

Detalii, pentru liberali. Mofturi, pentru Iohannis, care acum n-a mai văzut ”elefanții din încăpere”. Calcule, pentru Turcan. Smerenie, pentru toți restul liberalilor sibieni, dornici de a fi cât mai sus pe listele alegerilor locale programate pentru această vară.

Micimea în gândire și decizii de care Iohannis, Orban și compania liberalilor dau dovadă prin jocul politic pe care îl maimuțăresc nu merită nici măcar energia consumată pe o scârbă de o după-amiază.

După pesediștii care au măcelărit Justiția în încercarea lor de a-și salva ”daddy-ul” de la pușcărie, peneliștii care dansează inconștient pe mandolina lui Orban&co dovedesc că nivelul josniciei politicianismului mioritic poate fi, în continuare, coborât.

Vizualizari: 4337

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 11 luni

Vorbe goale. Ai scris un articol sa umpli pagina si timpul!
Raspunde

andrei dragomir

Acum 11 luni

Din pacate PNL ul Sibiu nu mai este credibil.L au reprimit în PNL pe Claudiu Predescu( de la PSD ) pt a candida la Primăria Ocna Sibiului .Nu se pot folosi argumentele din cazul Chiria deoarece Predescu a trimis autocare din Ocna Sibiului ,pe 10 august,la București.Dubioasa miscare in conditiile in care PNL Ocna Sibiului , condus de d. Radu Cristea ( candidatul de drept ) , s a clasat pe locul 2 în județul Sibiu cu 86 % la ultimele alegeri.
Raspunde

andrei dragomir

Acum 11 luni

...cazul Chirica primarul Iașului
Raspunde

Iulia

Acum 11 luni

Nu merita la guvernare, lasiii!! Peneleule, ne vedem la vot!!
Raspunde

Jhon Branch

Acum 11 luni

PNL a vandut ilizii pana acuma. S-a spart bula cu nimicuri!
Raspunde

Ivan V.

Acum 11 luni

Ti s-a facut scarba cam tarziu, acum ia cu lamaie
Raspunde

2cents

Acum 11 luni

Astia sunt politicienii romani, indiferent de partid ei au intotdeauna ca prima grija interesul de grup. Interesele poporului si tarii sunt mereu pe ultimele planuri. Dar nu avem ce face, trebuie sa ii suportam pe fiecare in parte pana reusim sa intelegem ca daca noi nu ii vom struni aspru, nu vom primi decat genul asta de atitudine din partea lor.
Raspunde

zzz

Acum 11 luni

ca manevrele astea vin la un moment cat se poate de prost, de acord. in rest, ca e Catu sau Orban PM, e acelasi lucru, aceleasi faulturi taranesti dinspre "alesii poporului" din parlament si, mai nou, dinspre a 5a putere in stat renate-oita poporului. fara PSD!
Raspunde

Moldovan

Acum 11 luni

TRAIANE TU II RIDICAI OSANALE TOT TIMPUL LUI IOHSNNIS SI LUI TURCAN ORICATE RELE AU FACUT! STIAI CINE SUNT CEI DOI SI CEILALTI DIN PNL, NEAGU - FALIMENT METALCAR, CAZAN - CIZME DATE ELECTORATULUI PT VOT SI SOVAIALA FOST MARE COMUNIST! ACUM TE MIRI DE INCONSTIENTA, PROSTIA SI LACOMIA LOR ? NU POT SA CRED ASA CEVA ! ESTI LA FEL DE VINOVAT CA SI EI PT CA TI-A FOST FRICA SA SCRII DESPRE EI ASA, PANA AZI !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian

Acum 11 luni

Comentarii psd-iste de la un puțin psd-ist.
Raspunde

rosu

Acum 11 luni

Si carei problema? PNL vrea anticipate. Votati PSD, si Trif va face domeniul schiabil.
Raspunde

Grigore MANEAi

Acum 11 luni

Citat din intelepciunea populara:PLEACA AI VOSTRI VIN AI NOSTRI,NOI RAMANEM TOT CA PROSTII. Sa auzim numai de bine!
Raspunde

B.Utoru

Acum 11 luni

Nu-i vorba de liberali, de social-democrați, de dreapta, de centru sau de stânga. E vorba de găști de oportuniști, care ajung la putere ca să jefuiască țara/județul/orașul/comuna. Unii-s mai rudimentari, alți-s mai diplomați, dar în esență și în interese sunt toți la fel. Orban e un diletant care stă în politică așa cum stă viermele în măr, Câțu e un contabil cu vise de mare economist, iar Iohannis și-a dat de multe ori arama pe față, nu-i cu nimic altfel decât Băsescu sau Dragnea. Cât despre primari, ăștia pleacă de la un partid la altul după cum bate vântul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus