Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

”Ca să ai ce povesti nepoților”. Gluma Universității la imaginile cu săpunul din toalete

”Ca să ai ce povesti nepoților”. Gluma Universității la imaginile cu săpunul din toalete

Remarca ironică a unei studente a Universității sibiene referitoare la umplerea cu săpun a dozatoarelor din toalete a fost tratată cu o glumă de către reprezentanții ULBS. Gluma nu a mai fost gustată, ci interpretată ca o amenințare.

”Când o să am copii și nepoți o să le povestesc că am trecut printr-o pandemie atât de gravă încât au ajuns să pună săpun în dispenserele de la facultate”, a postat în cursul zilei de miercuri, pe pagina sa de Facebook, Georgiana Sima, o studentă a Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Postarea ei a fost, mai apoi, distribuită inclusiv de pe contul administrat de reprezentanții Universității în cadrul căreia studiază. Însă comentariul asociat acestei distribuiri nu a fost gustat de studentă. ”Georgi Sima spune-ne mai întâi unde ai făcut poza! De examene vorbim după. Tot ca să ai ce povesti nepoților”, este textul urmat de trei ”smiley face”. Replica a deranjat-o pe studenta în cauză, care a refăcut un rezumat al faptului că în cei 15 ani de când învață în sistemul românesc a găsit săpun în toaletele școlilor în care a studiat doar de patru ori. ”Prima oară a fost când am avut ceva inspecție de la minister in clasa a 7-a. A 2-a oară a fost în clasa a 11-a când principele Radu a fost în vizită la liceul în care învățam. A 3-a oară a fost în anul I, într-o zi de luni, dupa o conferință internațională găzduită de universitate. A 4-a, astăzi, după ce universitatea a fost închisă din cauza epidemiei de coronavirus”. Iar replica celor de la Universitate a interpretat-o drept ”o amenințare”. ”... de la o glumă legată de o realitate îngrijorătoare, cineva din echipa de comunicare online a universității s-a gândit că ar fi mai amuzant ca mine dacă o să facă o amenințare și puțin public shaming de pe pagina de facebook a universității”, a adăugat tânăra.

Reacțiile on-line au continuat, iar reprezentanții ULBS au reacționat, ștergând distribuirea. Au explicat, pentru Turnul Sfatului, că reacția lor s-a dorit tot o glumă, fără nicio intenție de a sugera amenințări.

Sursa foto: Pagina de Facebook a Georgianei Sima

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Soferul din viitor

Acum 1 an

Iti dai seama cat de disfunctionala este insitutia ULBS, cand vezi ca exista protozoare dinastea in echipa de administrare a paginii de FB a universitatii :) Postarea studentei a fost sarcastica si ironica, nu era ceva de distribuit mai departe si luat "la misto" (adica tot cu un fel de sarcasm) de catre o pagina oficiala de FB...dar astea sunt stirile in "douazeci douazeci": dezbateri si evenimente despre ce face X si Y pe Fb.
Raspunde

Elena

Acum 1 an

Daaa, lasati orice speranta cei care veniti la Sibiu; liceu industrial emancipat.
Raspunde

Isidor

Acum 1 an

Asa mi se pare si mie, ca suna a amenintare. Facebook-ul asta... Moralitate: comentezi, le spui adevarul numai dupa ce ai diploma in buzunar. Sau ramai cu intrebari "existentiale" pentru tot restul vietii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus