Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Președintele Iohannis a promulgat legea: Părinții pot sta acasă cu copiii dacă se închid școlile

Președintele Iohannis a promulgat legea: Părinții pot sta acasă cu copiii dacă se închid școlile

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, sâmbătă, Legea privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, sâmbătă, decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ (PL-x 337/02.09.2019), a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Proiectul a fost adoptat în procedură de urgență în această săptămână în Parlament.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu”, prevede articolul 1 al proiectului legislativ.

Prevederile se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ.

Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul net. 

Zilele libere plătite se vor acorda la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale. Prevederile se aplică pe baza unei declarații pe propria răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparlamentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

S

Acum 1 an

Asa ma, zile libere plătite. Ca "stat acasă" din titlu poate sa însemne și munca la distanta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus