Miercuri,
21.02.2024
Parțial Noros
Acum
3°C

Prefectura suspendă examinările pentru permisul auto. Pașapoartele, doar cele urgente

Prefectura suspendă examinările pentru permisul auto. Pașapoartele, doar cele urgente

Începând de marți, 17 martie 2020, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Sibiu suspendă activitatea de examinare în vederea obținerii permisului auto, probele teoretică și practică, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale.

De asemenea se majorează timpul de soluționare a tuturor operațiunilor specifice de înmatriculări și permise desfășurate la ghișee, la 10 minute, prin utilizarea exclusivă a platformei de programare online, accesibilă pe site-ul instituției prefectului.

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Sibiu va prelua cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare (pentru persoanele care solicită acest tip de document de călătorie) numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online.

Transmiterea pașaportului simplu electronic, de la sediul Serviciului Public de Pașapoarte Sibiu la adresa de domiciliu/reședință din țară a titularului ori a persoanei care a formulat cererea se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin email/poștă de către titular, respectiv persoana care a formulat cererea/părintele reprezentantului legal în cazul minorilor cu vârsta sub 14 ani.

Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la libera circulație în străinătate / istoric pașapoarte / scutire de taxe vamale precum și furnizarea datelor din Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple și eliberarea adeverințelor/ comunicărilor corespunzătoare se va efectua exclusiv prin corespondență poștală sau electronică și numai persoanelor care prezintă documente care justifică urgența solicitării.

Activitatea punctului mobil din municipiul Mediaș a fost suspendată pentru o perioadă de 30 de zile cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus