Luni,
02.12.2024
Innorat
Acum
4°C

Rețete de izolare: Cartof umplut cu spanac și porumb, de la Daniel Pop

Rețete de izolare: Cartof umplut cu spanac și porumb, de la Daniel Pop

Urmează o perioadă în care cu siguranță vom fi nevoiți să ne descurcăm cu ceea ce avem prin bufet și ne vom plictisi să facem tot aceleași rețete. Tocmai de aceea, câțiva bucătari din Sibiu au acceptat bucuroși să ne ajute cu idei de preparate, pe care le putem realiza ușor și cu puține ingrediente.

Citește și Rețete de izolare: Pâine fără drojdie, de la Ioan Bebeșelea

Daniel Pop, chef la restaurantul She’s Green, propune pentru astăzi o rețetă vegană, pentru cei care țin post sau pur și simplu vor să încerce un preparat fără carne pentru prânz sau cină - cartofi umpluți cu spanac și porumb.

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii
  • 200 gr rosii cherry
  • 200 gr porumb
  • o ceapă albă
  • 2 caței de usturoi
  • 500 gr baby spanac
  • o legatură de pătrunjel
  • o lingură de drojdie inactivă
  • o conservă de lapte de cocos (sau smântană/ unt/ brânză - pentru cei care nu vor o mâncare de post)
  • ulei de măsline
  • sare, piper, chilly
  • zeamă de lămâie
ingrediente

Mod de preparare:

Pentru început, stropim cartofii cu puțin ulei de măsline, înțepăm cu furculița în câteva locuri și asezonăm cu sare și piper.

Coacem cartofii înveliți în staniol aproximativ 45 de minute – o oră la temperatura de 200 grade, până când sunt moi în interior.

Între timp, stropim și roșiile cu ulei de măsline, le asezonăm cu sare, piper, cimbru și le punem la cuptor aproximativ 10 minute.

0- pregatim cartofii si rosile pentru copt

5- rosii coapte

După ce cartofii sunt copți, îi tăiem în jumătate și scobim interiorul.

Tocăm ceapa și o călim 5 minute în ulei de măsline, adăugăm și usturoiul, porumbul și le călim puțin.

1- sotam ceapa

2- adaugam usturoiul si porumbul

Spre final, adăugăm spanacul, pătrunjelul tocat și sotăm 2-3 minute. Asezonăm cu sare, piper, chilli (opțional), zeamă de lămâie și le lăsăm puțin să se răcorească.

3- adaugam si spanacul

Zdrobim miezul cartofului în care adaugăm partea solidă dintr-o conservă de lapte de cocos (pentru rețeta vegană), o lingură de drojdie inactivă, sare, piper și compoziția de spanac.

Umplem cartoful cu compoziția rezultată și o punem la cuptor încă 15 minute sau până când se rumenește frumos.

4- Cartofii umpluti inainte de a fi bagati la cuptor

Servim cartoful umplut, împreună cu o salată de verdețuri și roșiile coapte.

Rezultatul final:

Carof umplut cu spanac si porumb- de sus

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2833

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

un om normal

Acum 4 ani

scuzati ignoranta, dar ce e ala "chilly"? ca nu l-am gasit nicaieri... e ceva care raceste?
Raspunde

Pisti

Acum 4 ani

e ceva rosu care te arde de doua ori
Raspunde

S

Acum 4 ani

De ce, se închid livrările la domiciliu? În perioada asta ar trebui sa susținem mai mult restaurantele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus