Miercuri,
25.11.2020
Cer Senin
Acum
0°C

Rețete de izolare: Tartă cu pere și sos de vanilie, de la chef Marius Muntean

23 Martie 2020 17:45

Rețete de izolare: Tartă cu pere și sos de vanilie, de la chef Marius Muntean

Urmează o perioadă în care cu siguranță vom fi nevoiți să ne descurcăm cu ceea ce avem prin bufet și cu siguranță ne vom plictisi să facem tot aceleași rețete. Tocmai de aceea, câțiva bucătari din Sibiu au acceptat bucuroși să ne ajute cu idei de preparate, pe care le putem realiza ușor și cu puține ingrediente.

Citește și Rețete de izolare: Pâine fără drojdie, de la Ioan Bebeșelea

  Rețete de izolare: Cartof umplut cu spanac și porumb, de la Daniel Pop

Marius Muntean, bucătar șef la restaurantul hotelului Golden Tulip, ne prezintă astăzi un desert, în cazul în care vă era dor de ceva dulce, după atât de multă mâncare - tartă cu pere și sos de vanilie.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 gr făină
  • 100 gr unt
  • 2 gălbenușuri
  • 100 gr zahăr
  • Coaja de la o lămâie
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 kg pere
  • O jumătate linguriță de scorțișoară
  • 50 gr zahăr pudră
Pentru sos:
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri de zahăr
  • 10 ml esență de vanilie sau un baton de vanilie
Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol, apoi facem o mică gaură în mijloc, în care adăugăm gălbenușurile. Adăugăm un vârf de cuțit de sare, alături de coaja proaspăt rasă de la o lămâie. Adăugăm zahărul și între timp punem untul la topit.

tartă7

Când este pregătit, îl adăugăm peste compoziție și amestecăm în tot acest timp. Când începe să se închege, renunțăm la lingură și frământăm cu mâinile. Îl învelim în folie de plastic și îl ținem la frigider pentru o oră.

tartă2

Așezăm aluatul în tava pentru tartă, iar deasupra punem felii de pere asezonate cu scorțișoară. La cuptor va sta 30-35 minute, la 175 grade Celsius.

IMG-20200323-WA0145

Pentru cremă, combinăm gălbenușurile cu zahărul, pe care le amestecăm bine cu un tel. Într-o cratiță punem laptele, la care adăugăm esența de vanilie.

tartă1

Cele două compoziții se îmbină, în timp ce amestecăm în mod constant cu telul, apoi le punem la fiert și continuăm să amestecăm până când sosul devine cremos. La final, îl turnăm peste tarta scoasă de la cuptor.

tartă4

Rezultatul final:

tartă5

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus