Joi,
19.09.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Rețete de izolare: Gulyas, de la bucătarii Muzeului ASTRA

Rețete de izolare: Gulyas, de la bucătarii Muzeului ASTRA

Urmează o perioadă în care cu siguranță vom fi nevoiți să ne descurcăm cu ceea ce avem prin bufet și cu siguranță ne vom plictisi să facem tot aceleași rețete. Tocmai de aceea, câțiva bucătari din Sibiu au acceptat bucuroși să ne ajute cu idei de preparate, pe care le putem realiza ușor și cu puține ingrediente.

Citește și Rețete de izolare: Pâine fără drojdie, de la Ioan Bebeșelea

Rețete de izolare: Cartof umplut cu spanac și porumb, de la Daniel Pop

Rețete de izolare: Tartă cu pere și sos de vanilie, de la chef Marius Muntean

Rețeta de astăzi vine de la bucătarii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, care ne propun un gulyas făcut în casă.

Ingrediente:

  • un ceaun sau o oală de 10 litri
  • untură
  • 500 gr ceapă mărunțită
  • Carne de mânzat
  • Sare
  • Doi ardei capia
  • Morcovi
  • Pătrunjel
  • Foi de dafin
  • Chimen
  • Boia
  • Cartofi
Mod de preparare:

Pui două linguri de untură în recipient, lași 10 minute să se încingă, după care așezi frumos 500 grame de ceapă mărunțită atent. Ceapa se lasă la călit până când lucește la vedere. Nu te lași lăcrimat de ceapa lucioasă și te apuci să tai carnea de mânzat cu o precizie chirurgicală - cubulețe de 2/2 centimetri. Amesteci carnea proaspăt mărunțită cu ceapa tăiată mai devreme și lași să fiarbă până se călește. În tot acest timp, nu stăm pe WhatsApp sau Instagram, ci amestecăm atent. De ce? Fiindcă așa trebuie! Urmărim cărnița să prindă puțin alb în textură și apoi turnăm apă fierbinte peste ea și... amestecăm! De câte ori punem apă, ne spun bucătarii, trebuie să punem și un vârf de lingură cu sare, după gust. Luăm un tocător din lemn și doi ardei capia pe care îi tăiem tot mărunt-mărunt și îi punem în oală. La fel procedăm și cu frații morcovi, urmați de pătrunjel. După o oră și jumătate, ajungem la etapa condimentată a rețetei - punem foi de dafin, chimen, boia. Apoi tăiem frumos cartofii, spălați foarte bine și așteptăm să fiarbă, să clocotească.

Lăsăm să fiarbă la foc de aragaz maxim două ore. Dacă stăm la casă și avem curte, merge și trei ore. În tot acest timp, mai putem gusta, în pauzele de Instagram și WhatsApp (acu' e voie!).

Bucătarii, prieteni de nădejde ai Muzeului ASTRA, au mărturisit că indiferent de locul unde se prepară gulyasul, mâncarea nu va avea gustul dorit fără (minim) un păhărel de pălincă...

Rezultatul final:

reteta muzeul astra gulyas1

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

che

Acum 4 ani

cantitatile sunt pt cate persoane? cantitatea de manzat ?? nu e specificat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus