Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Birț, după decizia de închidere a mall-urilor: piețele rămân deschise

Birț, după decizia de închidere a mall-urilor: piețele rămân deschise

În calitate de președinte al Asociației Administratorilor de piețe din România, Teodor Birț anunță că piețele agro-alimentare din Sibiu, dar și din alte părți ale țării, vor rămâne deschise. Anunțul vine la o zi după cel al autorităților centrale, care au decis închiderea mall-urilor pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Directorul Piețe Sibiu SA, Teodor Birț, spune că administratorii celor 32 de piețe reunite în asociația pe care o conduce au decis să țină deschise aceste spații agro-alimentare și din grijă pentru producția care, altfel, nu ar mai putea fi vândută. ”Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete și sănătoase, produse în România. Reprezentanții AAPR consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă pentru că, altfel, producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce”, se arată în comunicatul remis redacției Turnul Sfatului de către Asociația administratorilor de piețe din România.

„Dispozițiile Ordonanței Militare nr. 2 trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază. Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului”, Ioan Teodor Birț, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România.

În afara tarabelor pentru producători și comercianți, deschise vor rămâne și spațiile comerciale anexate acestor piețe (inclusiv spații destinate activităților veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie). „În continuare spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități, am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane”, a mai precizat Ioan Teodor Birț.

Alți administratori de piețe – precum Consiliul județean Sibiu, care administrează piața săptămânală de la Sala Transilvania – au decis să oprească activitatea comercială încă de la jumătatea acestei luni.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Calin

Acum 2 ani

Domnul Birt ar trebuii sa vina spre exemplu intre ora 8 si ora 13 prin piata Cibin ca sa vada cum majoritatea pensionarilor se plimba de la un magazin la altul cu plasele sau carciucioarele goale fara a cumpara nimic pe motivul ca "Nu am gasit acel aliment pt care am venit din Valea Aurie" .. ar trebui deasemenea sa vada cum anumiti cetateni de etnie roma vin zilnic in piata Cibin ca sa vanda papuci si salopete de lucru .. de asemenea ar trebui sa vada cum acesti pensionari ignora avertisemntele de pe usile unitatilor unde scrie clar negru pe alb ca "maxim 4 sau 6 cumparatori pot intra deodata" si sa "pastreze o distanta de 1 metru unul de altul" si ei intra ocolind cozile de afara sub pretextul "vreau doar sa intreb ceva" ... deasemenea domnul Birt ar trebui sa vada cati dintre vanzatorii din piata Cibin respecta masurile de protectie alor lor sau ale cumparatorilor .. macar manusi de unica folosinta si masti de protectie . Asa nu se poate domnule Birt ... ori o facem pentru toata lumea ori o facem pe baza a "Cel mai tare rezista" ... Este un singur bistro in piata cibin care mai serveste mancare si bautura la "pachet" ... dar .. vin oamenii si cumpara mici/bere/suc la "pachet" si se aseaza la prima masa (taraba de vanzare)din piata , unde servesc ceea ce au cumparat .Daca doriti poze sau inregistrari video , cu mare drag le-as putea difuza . Deci ori inchideti piata cu totul si Jandarmeria romana sa fie prezenta acolo pentru masuri , ori nu mai apelati la redactiile sibiene cu "sfaturi" sau "afirmati" care nu isi au rostul ... vorba aia .. "ori e alba ori e neagra" .... sunt convins ca am pierdut 10 minute degeaba scriing acest text pt ca domnul Birt nu citeste dar sper ca colegii mei jurnalisti de la Turnul Sfatului sa invete sa nu mai publice orice se aude pe strada , mai ales de la unul ca Birt .
Raspunde

UnDacLiber

Acum 2 ani

"ori e alba, ori e neagra" - asta sunt reminiscentele securitatii comuniste: "ori esti cu noi, ori impotriva noastra", identic cu "vanatoarea de comunisti" declansata de americani in timpul razboiului rece. Sa nu uitam ca exista si GRI (cu un numar infinit de nuante), iar, pentru cei cu un IQ avansat care sare de maximul politicianului, exista si culori. Daca s-ar aplica ceva sanctiuni "pe bune", s-ar imblanzi (dresa) si populatia. Dar... politia si jandarmii ii ating doar pe aia nenorociti, ca "E dispozitii de sus sa nu ne atingem de barosani".
Raspunde

Calin

Acum 2 ani

„În continuare spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități, am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane”, CUM ?! Mergeti dumneavoastra la WC-ul public din Piata Cibin (la hala de branza ) .. aveti apa rece si sapun (cateodata) la chiuveta .. servetele sau ceva cu care sa te stergi pe maini (in afara de tricoul de pe tine ) nici vorba .,,, a-ti informat producatorii agricoli .. ok .. cati sunt producatori in piata cibin si cati sunt "smenari" care cumpara cu 2 lei si vand cu 5 ? Iar treaba cu "formarea in aer liber" e cu smecherie iara .. adica daca stau 10 persoane la distanta de 50 de centimetrii unul de altul la o doamna care are salata frumoasa , chiar credeti ca dansa o sa spuna "Pastrati 1 metru distanta unul de altul?" ... Aia e fericita ca are oameni care sa i cumpere marfa si nu o intereseaza de pandemia globala cu Coronavirus .
Raspunde

Dd

Acum 2 ani

Inchideti si pietele! Oamenii nu respecta regulile de igiena si se formeaza grupuri destul de mari de socializare! Poate fi un focar de covid19!
Raspunde

Calin

Acum 2 ani

Dupa primele 100 , 200 de cazuri in Sibiu , probabil se v-or inchide si pietele ,, dar pana atunci domnul Birt trebuie sa faca bani de undeva . Nu ?
Raspunde

unu

Acum 2 ani

Este foarte adevarat, Piata Cibin , un focar urias.
Raspunde

Vanity it's my favourite sin

Acum 2 ani

Pe Pârț nu il intereseaza decât cascavalul, daca închizi piata nema cascaval
Raspunde

mihai

Acum 2 ani

Omul asta e in filmul lui. Insista sa tina totul deschis. Cred ca piata e ultimul loc in care se respecta igiena personala. Mainile vanzatorilor spun tot. Nici macar niste amarate de manusi de unica folosinta nu au. Ca sa nu mai zic de pensionarii care-ti sufla in ceafa de parca se termina cartofii si ceapa in fata lor si vor sa mai prinda si ei o legatura de ceva. Acolo e focar de de toate :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus