Luni,
27.09.2021
Innorat
Acum
16°C

Turcan vorbește despre înghețarea anului școlar, iar ministrul Monica Anisie nu ia în calcul această variantă, încă

Turcan vorbește despre înghețarea anului școlar, iar ministrul Monica Anisie nu ia în calcul această variantă, încă

După ce vicepremierul Raluca Turcan a declarat în această dimineață că sunt posibile trei scenarii pentru acest an școlar, dintre care unul făcea referire la înghețarea anului școlar, iar altul la decalarea evaluarilor naționale, ministrul educației, Monica Anisie a venit cu lămuriri și îi asigură pe elevi că, în momentul de față, nu se ia în calcul niciuna dintre aceste variante. Ministrul educației Monica Anisie a declarat astăzi, 23 martie, că în momentul de față nu se ia în calcul înghețarea anului școlar și că se lucrează la variante posibile pentru ca elevii aflați în ani terminali să-și susțină examenele. „Vreau să îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment nu luăm în calcul înghețarea anului școlar sau amânarea examenelor cu un an. În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență”, a spus Monica Anisie.

Declarațiile vin în contextul în care, în această dimineață, vicepremierul Raluca Turcan a vorbit despre trei posibile scenarii cu privire la continuarea anului școlar. „Sunt trei etape posibile, cel puţin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul şcolar să continue şi evaluările să fie aşa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea şcolilor peste perioada anunţată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea. E foarte dificil de afirmat acum care va fi soluţia", a spus vicepremierul. Totodată, Raluca Turcan a precizat că a solicitat o analiză din partea Ministerului Educaţiei cu privire la modul de desfăşurare a educaţiei online şi în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR, iar ministrul educației Monica Anisie le-a cerut elevilor şi studenţilor să stea în casă şi să continue învăţarea.

 

Foto arhivă

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

UnDacLiber

Acum 1 an

"LA ACES MOMENT nu luăm în calcul înghețarea anului școlar sau amânarea examenelor cu un an"; traducere: "Suntem INCAPABILI sa facem un plan coerent cu niste masuri pe termen lung. Asteptati-va, asadar, la inghetarea anului scolar." Trist, dar astia ne-au fost desemnati a ne conduce si a lua decizii Dupa toti astia, istoria va trage apa, cum o tras dupa toti politrucii post-decembristi. Pacatul mare este ca acolo, in buda istoriei, ne aflam noi, ca neam si tara. Solutia?! Ma doare sufletul sa o zic, pentru ca si asa vedem mult rau in jurul nostru...
Raspunde

Alin

Acum 1 an

NU ARE CUM SA NU SE INGHETE ANUL SCOLAR! NU EXISTA ALTA VARIANTA. AUTORITATILE NOASTRE ,CA DE OBICEI, SUNT EXTREM DE OPTIMISTE......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus