Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Primăria Sibiu acordă gratuitate personalului medico-sanitar pentru parcarea în locurile publice

Primăria Sibiu acordă gratuitate personalului medico-sanitar pentru parcarea în locurile publice

“Medicii, asistentele și infirmierii, precum și restul personalului implicat în actul medical în spitalele sibiene și în Direcția de Sănătate Publică sunt în prima linie a luptei împotriva coronavirusului și de aceea merită și li se cuvine întreg sprijinul comunității, inclusiv al autorităților locale, pe lângă finanțările pe care le alocăm pentru dotarea corespunzătoare.

În acest sens, am inițiat un proiect de hotărâre a Consiliului Local pentru o măsură care îi privește direct și sper ca, măcar într-o mică măsură, să îi ajute în activitatea lor atât de importantă. Voi propune Consiliului Local să acordăm gratuitate personalului medico-sanitar din Sibiu pentru locurile de parcare publice pe întreaga perioadă a stării de urgență, cu excepția parcărilor cu sistem de acces prevăzut cu bariere.

Până acum aveau gratuitate pentru parcare doar medicii de familie, dar acum va beneficia de această facilitate și personalul din Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda”, Spitalul Clinic de Pediatrie, Spitalul Militar de Urgență "Dr. Alexandru Augustin" , Spitalul General C.F., Spitalul Polisano și personalul din cabinetele medicale ale grădințelor, unităților școlare și de învățământ superior care este delegat la Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu.

Pentru a beneficia de gratuitate nu trebuie să depună cereri sau să li elibereze permise. Trebuie doar să afișeze pe bordul mașinii o copie după legitimația sau ecusonul de serviciu.

Cu această ocazie le transmit celor care luptă în spitale că suntem alături de ei, că îi încurajăm, că ne bazăm pe ei mai mult ca niciodată și că apreciem eforturile lor supraomenești în aceste momente în care ei duc cea mai grea sarcină.”

Astrid Cora Fodor

 Primarul Municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Pop

Acum 4 ani

Dar ceva concret pentru Sibiu , cand faceti ? Faptul ca nu incasati niste taxe sau bilete de autobuz nu ajuta cu nimic , de fapt ...
Raspunde

Păun

Acum 4 ani

Bună ziua. Pentru Serviciul de Ambulanță Județean nu se aplică această facilitate?, pentru personalul meduco-sanitar . Este instituție distinctă ....Mulțumesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus