O serie de acuzații au fost aduse managerului Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu. Cristina Adi Opriță care spune că este medic în cadrul spitalului îl acuză pe dr. Doru Florian Cornel Moga că ar refuza testarea personalului medical în condițiile existenței unui caz confirmat prin CT de coronavirus. De asemenea, vorbește despre lipsa echipamentelor de protecție din cadrul unității spitalicești. Aceasta a postat un mesaj prin care ridică aceste probleme pe pagina de facebook a președintelui României, Klaus Iohannis. Reprezentanții spitalului au răspuns gradual tuturor acuzațiilor. Aceștia spun că pacientul a fost testat, iar rezultatele au arătat că nu fusese infectat cu noul coronavirus. Totodată, spun că în spital sunt folosite echipamente de protecție, conform protocoalelor.
Cristina Adi Opriță spune că este medic în cadrul Spitalului Militar Sibiu. Aceasta a făcut o postare pe pagina de facebook a Președintelui României, Kalus Iohannis, în care îl acuză pe managerul spitalului, colonelul medic dr. Doru Florian Cornel Moga, că refuză să testeze personalul medical în condițiile în care, în cadrul spitalului există un caz de Covid-19 plămân pozitiv la CT. Totodată, acuză și lipsa echipamentelor de protecție din cadrul spitalului.
„Sunt medic de urgență CPU Sp Militar Sibiu! Nu avem echipament de protecție avem deja un caz de Covid-19 plămân pozitiv la CT; managerul Sp a decis sa fie testat pacientul după trei zile de la internare; a refuzat sa testeze personalul contact, spunând că testarea este ptr pacienți, nu ptr personalul medical! Sp Militar Sibiu este spital de suport ptr Sp Judetean Sibiu; cum credeți domnule Președinte că vom fi apți de muncă dacă un amator de manager numit politic (colonel medic Moga) ne expune pe noi medicii și personalul cu care lucrăm. Cum vă puteți imagina că vom ajuta pacienții în condițiile în care ne vom infecta? Această atitudine de amatorism managerial va atrage consecințele închiderii unui spital care ar trebui sa fie unul strategic. Nu avem echipament de protecție nu avem personal, spitalul nu are un plan în ceea ce privește circuitul pacienților infectați! Doriți închiderea spitalului? Va fi în maxim două săpt. DACĂ nu aduceți medici militari cu experiență manageriala! Moga ne amenință cu desfacerea contractului de munca! Pe noi medicii ???? Profund impresionată! Asta este tot ce poate face acest manager”, este postarea exactă a medicului Cristina Adi Opriță.
Reprezentanții Spitalului Militar spun că pacientul internat prezenta leziuni care puteau fi considerate asemănătoare cu cele ale coronavirusului, însă în urma testării la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino", rezultatele au ieșit negative.
„Facem precizarea că informațiile transmise în mediul online de un angajat al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, privind existența unui caz de pacient infectat cu COVID-19 în spitalul nostru, nu corespund realității. Pacientul la care se face referire în postare a fost internat în data de 21 martie, în secția medicină internă, după ce, prin efectuarea triajului epidemiologic s-a exclus suspiciunea de infecție cu COVID-19. În data de 23 martie, pacientul a continuat investigațiile radiologice (CT toracic), în urma cărora s-au constat leziuni, care puteau fi considerate asemănătoare celor provocate de COVID-19.
Cu toate că pacientul nu se încadra în definiția de caz pentru infectarea cu noul coronavirus, pentru a preîntâmpina îngrijorarea personalului spitalului, s-au prelevat probe de la pacient, care au fost trimise pentru testare la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino". Rezultatul primit în data de 24 martie, în jurul orei 12.30, a fost NEGATIV pentru COVID-19”.
De asemenea, conducerea spitalului face precizări cu privire la echipamente de protecție folosite în spital. „Cu privire la acuzațiile aduse în privința lipsei dotărilor cu echipamente de protecție, precizăm că, în cadrul spitalului se folosește echipament de protecție în conformitate cu recomandările de folosire a echipamentulu individual de protecție care trebuie utilizat în contextul COVID-19, în funcție de secție, personal și tipul de activitate, document elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale. Conducerea spitalului are în plan un circuit pentru potențialii pacienți infectați cu COVID-19 și spațiile necesare izolării acestora. ”, mai spun aceștia.
Nu în ultimul rând reprezentanții spitalului oferă explicații și cu privire la testarea personalului.
„Privitor la informația conform căreia managerul spitalului a refuzat să testeze personalul contact, menționăm că în cadrul spitalului testările pacienților suspecți COVID-19 se fac în conformitate cu prevederile din ”Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, respectiv sunt testați doar contacții eventualelor cazuri confirmate.”
În acest caz și Prefectura Sibiu a dispus către Direcția de Sănătate Publică verificarea situației de la Spitalul Militar.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Centrul Național , klaus iohannis , Institutul Naţional , Spitalul Militar , Spitalului Militar Sibiu , Președintelui României , Doctor Alexandru Augustin , Sănătate Publică , Spitalului Militar , Doru Florian Cornel Moga , Prefectura Sibiu , Kalus Iohannis , Bolilor Transmisibile , Controlul Infecțiilor Nosocomi , Cristina Adi Opriță , Sp Judetean Sibiu , Sp Militar Sibiu , Cercetare Dezvoltare Medico
Vizualizari: 8668
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
Unul
Acum 12 ore
Tulnicul de mucava
Acum 12 ore
Unul
Acum 12 ore
Canaris
Acum 12 ore
Olingpia Gafosdea