Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

Teatrul GONG Sibiu sărbătorește online ziua teatrului

Teatrul GONG Sibiu sărbătorește online ziua teatrului

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă vineri, 27 martie, de la ora 11:00, spectacolul „Vrăjitorul din Oz” în regia Simonei Vintilă, iar de la ora 16:00, atelierul de creație „Piticul de la ușă” coordonat de Diana Ribana.

Ambele evenimente vor fi transmise online, în sistem de live-stream gratuit, pentru a marca Ziua Mondială a Teatrului.

„Teatrul e emoția vie ce se naște prin legătura directă dintre actori și public. O convenție, în cazul nostru, între copii, adolescenți, cadre didactice, părinți și actori. Despre a fi sau a nu fi. Fără acest contact esențial, fără reacțiile publicului la povestea actorilor, fără acest schimb vital de respirație și pauză, fără această atmosferă ce dictează ritmul scenei prin mirarea, râsetele sau comentariile celor mici, teatrul nu mai e teatru. Din acest motiv am ales să nu distribuim înregistrări online, ce nu au fost realizate cu acest scop. Vom face totuși o excepție, de Ziua Mondială a Teatrului, pentru că ne e prea dor!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong din Sibiu.

„Vrăjitorul din Oz” în regia Simonei Vintilă îi invită pe cei mici într-o călătorie fantastică, pe ritmuri muzicale. O tornadă stârnită din senin face ca Dorothy și cel mai bun prieten al ei, cățelul Toto, să ajungă în tărâmul de basm numit Oz. Ajunsă acolo, fetița face cunoștință cu Sperie-Ciori, cel care-și dorește puțin creier în căpățâna-i de paie, cu Omul de Tinichea, cel care tânjește după o inimă care să-i bată în piept, și cu Leul cel Laș, care, deși este rege al animalelor, e un fricos și jumătate și tânjește după un pic de curaj.
Distribuție: Monica Baldea, Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu/Barbara Crișan, Mircea Corcoveanu, Mihaela Grigoraș/Daniela Dragomir, Andrei Hansel, Jenő Major, Gabriela Mitrea, Adrian Prohaska și Nicolae Suciu.

Scenografia: Roua Vasilescu;

Coregrafia: Adriana Bârză;

Muzica Originală: Florin Grigoraş.

Producția are o durată de aproximativ 60 de minute și este recomandată copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Atelier interactiv, pe Facebook, cu Diana Ribana

Conducerea teatrului anunță că sunt în pregătire o serie de ateliere de creație, ce vor fi disponibile online, în scop recreativ și educațional.

„E important ca cei mici să nu rămână prea mult timp în fața ecranelor luminoase, cu atât mai puțin seara, înainte de pregătirea pentru un somn odihnitor. E o perioadă dificilă, dar grija noastră pentru copii rămâne o prioritatea în fața tuturor tentațiilor nejustificate. Activitatea fizică și creativă este esențială pentru a trece cu bine această perioadă de izolare.”, mai adaugă directorul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Atelierul programat de Ziua Mondială a Teatrului va fi prezentat tot în regim de premieră-Facebook, iar părinții și copiii vor putea interacționa cu Diana Ribana pe tot parcursul înregistrării, folosind secțiunea de comentarii a platformei Facebook. Participanții vor fi provocați să confecționeze figurine haioase umplute cu orez, de folosit ca opritor pentru ușă.

Acest atelier se adresează celor cu vârsta peste 6 ani, cu recomandarea de a fi supravegheați de un adult pe tot parcursul activității.

În acest moment, toate spectacolele și manifestările cu public ale Teatrului „Gong” sunt amânate pe perioadă nedeterminată. Între timp angajații teatrului pregătesc proiectele ce vor lansa redeschiderea cu public în sală.

Activitățile teatrului pot fi consultate pe site-ul Teatrului GONG.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus