Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

CJRAE anunță consiliere psihopedagogică și logopedică online

CJRAE anunță consiliere psihopedagogică și logopedică online

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu (CJRAE) oferă servicii de specialitate online. Este vorba despre consiliere psihopedagogică și logopedică oferite prin intermediul internetului. Părinții, profesorii și elevii pot apela la serviciile specialiștilor, chiar dacă stau în casă. Totodată, părinții care au copii cu cerințe educaționale speciale și le expiră certificatele pot depune dosarele, de asemenea, online.

Sistemul de servicii de specialitate online oferit de CJRAE Sibiu funcționează încă din 18 martie. Astfel, elevii, părinții și cadrele didactice pot apela la consilierii școlari pentru servicii de consiliere educațională și logopedie. „Spre exemplu, părinții pot apela la noi pentru diferite activități educative pe care le pot face acasă cu copiii în această perioadă în care trebuie să stăm acasă. De asemenea, noi oferim și pentru părinți și pentru cadre didactice, pe site-ul nostru, povești terapeutice și cu morală și, dar și jocuri terapeutice educaționale pe care dânșii le pot folosi. De asemenea, cadrele didactice pot apela la consilierii școlari pentru fișe de lucru, pentru fișe de dezvoltare personală sau, în cazul elevilor mai mari, fișe cu privire la orientarea carierei. Vor fi direcționați de consilierii școlari, de la distanță. Totodată pot să apeleze pentru diferite sfaturi de gestionare și de lucru cu copiii cu cerințe educaționale speciale și care stau acasă în această perioadă. Îi putem ajuta cu foarte multe lucruri din punct de vedere educațional și psihopedagogic”, spune Valeria Purcia, director CJRAE.

Toate informațiile în legătură cu platformele pe care pot fi contactați consilierii școlari puteți afla AICI

Un alt anunț pe care Valeria Purcia îl consideră deosebit de important este faptul că părinții care au copii cu cerințe educaționale speciale pot depune dosarele CES prin e-mail. Aceștia pot trimite actele la adresa: [email protected]. Actele necesare depunerii dosarelor, pot fi găsite AICI. „Părinții pot depune cererile on line și după perioada stării de urgență au numărul de înregistrare, iar actul este valabil”, mai spune directoarea instituției.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus