Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

ALDE Sibiu cere Consiliului Județean să rechiziționeze Spitalul Polisano

ALDE Sibiu cere Consiliului Județean să rechiziționeze Spitalul Polisano

Președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, solicită președintei Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, să preia Spitalul Polisano pentru a avea paturi și aparatură în perspectiva valului de persoane infectate de coronavirus. ”Suntem în plină criză COVID-19 şi urmărim cu îngrijorare cum numărul de cazuri creşte exponenţial de la o zi la alta, la fel ca acum 3 săptămâni în Italia. Conform tuturor experţilor în domeniu, numărul de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus va creşte foarte mult şi în România, implicit şi la Sibiu. De aceea dorim să venim cu o propunere către preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean. Am remarcat că aţi propus şi consilierii judeţeni au aprobat ieri alocarea a 2 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Sibiu. Ne-am fi dorit ca această măsură să fie luată în ianuarie când se ştia deja de evoluţia epidemiei. Atunci se mai găseau echipamente de protecţie de cumpărat la preţuri decente. Acum Spitalul va încerca să achiziţioneze aceste echipamente, dar dacă le va găsi, vor fi la suprapreţ. Haideţi să nu mai fim reactivi în decizii, ci pro-activi! Doamna Preşedinte Cîmpean vă rugăm, după modelul Consiliului Judeţean Cluj, să dispuneţi de urgenţă preluarea Spitalului privat Polisano pentru a oferi extra spaţiu valului de îmbolnăviri ce va urma. Spitalul Polisano are dotările necesare şi poate prelua pacienţi. Legislaţia permite această decizie. Avantajul este că acest spital privat se află chiar în curtea Spitalului Judeţean Sibiu, pacienţii triaţi în cortul din curte şi apoi la UPU putând fi alocaţi şi în această clădire”, solicită Tocaciu.

De asemenea, politicianul cere revizuirea bugetului pe anul 2020 pentru a acorda mai mulți bani instituților din prima linie în lupta cu coronavirusul. ”Apreciem efortul persoanelor şi firmelor din Sibiu de a dona direct sau prin Fundaţia Comunităţii, Spitalului Judeţean peste 2 milioane de lei. De asemenea apreciem gestul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu de a ceda 500.000 de lei din banii cuveniţi pe anul 2020 pentru Spitalul Judeţean. Acum este vremea măsurilor politice din administraţia judeţeană. Cei 1,5 milioane lei alocaţi Spitalului Judeţean ieri (restul de 500.000 fiind banii Arhiepiscopiei) sunt un început firav. Vă rugăm insistent, alături de consilierii judeţeni să revizuiţi bugetul pe anul 2020 şi măcar acum, în al doisprezecelea ceas, să prioritizaţi sume mult mai mari pentru sănătate. Acum e momentul, până nu este prea târziu!”, a mai cerut liderul ALDE Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Sanda

Acum 2 ani

NU ESTE CAZUL ! ESTE SINGURUL SPITAL PRIVAT CU PATURI DIN SIBIU , CARE POATE SA INTERNEZE PACIENTI IN SIBIU CU CARDIOLOGIE DE URGENTA /CORONAROGRAFII, IMPLANT STENT ...SI ALTE SERVICII MEDICALE DE SUPRASPECIALITATE!!! STITI CATE PATURI SUNT IN CLADIREA DIN CURTEA SPITALULUI ??? 20-30/ PT TOATE SPECIALITATILE... (PROBABIL MAI PUTINE) LASATI SPECIALISTII DIN SANATATE SA ORGANIZEZE STRATEGIA IN SIBIU !! NU VA MAI DATI CU PAREREA NUMAI CA SA VA FACETI CAPITAL POLITIC !!! DE CURIOZITATE STITI CATE SPITALE PRIVATE SUNT IN CLUJ?--> ESTE TEMA DE STUDIU; CEL LA CARE VA REFERITI ESTE IN AFARA CLUJULUI !!!
Raspunde

Doru

Acum 2 ani

Politicieni ticalosi.Cand va veti opri din jocul jegos al propagandei politice.Sa-ti rechizitionam tie propietatile si bani ca ajutor pentru cei infectati la coltul strazilor europene.
Raspunde

Sibianul.

Acum 2 ani

Ok. Sunt de acord dar cu o singură condiție. Mai întâi să se rechiziționeze Catedrala Mântuirii Neamului, care a înghițit milioane de €uro,bani cu care se putea achiziționa materiale sanitare pentru toate spitalele din România.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Filaret

Acum 2 ani

Să se rechiziționeze mai întâi stadioanele, cluburile, mallurile și alte localuri. Catedrala e singura realizare înfăptuită concret după 1990. Restul au rămas doar pe hârtie, ca autostrăzile, care au înghițit bani mulți dar nu s-au terminat. Catedrala va avea ca anexă și o clinică și un centru social, în afară de cele făcute deja de Biserică. Dacă am citi mai multă istorie ar fi de folos. Dar nu cea dinainte de 1989, în care domneau inamicii Bisericii, cei care au băgat la închisoare atâția clerici- și nu numai. Oare ce zicea Iorga despre Biserică ? Unde au apărut primele școli și bolnițe ? Dar tipărituri ? Pe stadion ?
Raspunde

zzz

Acum 2 ani

Acest personaj de la ALde este deosebit de ipocrit si dobitoc, propun sa i se rechizitioneze sufrageria!
Raspunde

NumePrenume

Acum 2 ani

Stop making stupid people famous.
Raspunde

Toma

Acum 2 ani

Cata ipocrizie!Acest personaj sinistru are nevoie urgenta de serviciile unui spital!Ma tem,insa,ca Polisano nu-l poate ajuta;mai degraba stabilimentul de pe strada Bagdazar!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

nedumirit

Acum 2 ani

Intrebare fara raspuns - cum de s-a construit spitalul privat Polisano in curtea Spitalului Judetean ??? Alt teren nu s-a gasit in tot Sibiul sau au fost alte motive subintelese ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus