Luni,
06.12.2021
Cer Senin
Acum
2°C

1907

Nu am mai scris în ziar de exact două luni. Din mai multe motive, principalul fiind că am ales să încerc să mă comport ca un cetățean model. M-am izolat cât de bine am putut, mi-am completat declarația chiar și dacă am ieșit 200 de metri, până la magazinul din sat, am ascultat toate îndemnurile autorităților, am dezinfectat ambalaje de produse, ce-am putut am făcut. N-am scris, tot din câteva motive. De cele rele, har Domnului, tone întregi, n-am considerat de cuviință să scriu pentru că nu e momentul. Suntem într-un război iar soldații execută ordinele, știu asta chiar dacă nu am făcut armata. Și, ca o paranteză, curios e că tocmai cei care au făcut armata nu respectă ordinele. Nimic din ce-aș fi putut scrie nu ar fi contribuit pozitiv la câștigarea acestui război. Prin urmare, mi-am ținut gura.

Nu m-am băgat nici să dezbat politică. Atât de rău am dat-o de gard, de în noiembrie PSD va defila prin gări cu trenurile vopsite roșii. Vrea cineva să se încarce acum și cu gândul ăsta? Nu, că acum ne stă capul la dezinfectatul clanțelor, la raționalizat banii din conturi, la gătit economic, acum avem probleme reale. Trebuie să ne îngrijim familiile. Să îi ținem în viață, să le fim dascăli, prieteni, să le fim o lume întreagă. Exact de PNL și de PSD mi-e mie acum.

Citesc știrile o singură dată pe zi, seara. Nu dau refresh la fiecare jumătate de oră să văd dacă a mai murit vreunul, nici nu stau 14 ore pe zi pe Digi, cum aud că se practică. Știu exact cât am nevoie să știu acum. Toate astea până când l-am auzit pe Arafat anunțând rechiziționarea medicilor români, că practic asta s-a întâmplat. Detașare sau delegare prin ordin de prefect, când vrea mușchiul oricui va fi la momentul respectiv la butoane.

Aud din ce în ce mai multe cazuri de medici care dezertează. Foarte urât. Jurământul acela avea pe vremuri o valoare. Dar poți să îi condamni? Ok, război, e război dar nu îi poți trimite în linia întâi în pantaloni scurți și tricou. Iar în orice război din lumea asta, linia întâi a fost întotdeauna aprovizionarea, de la Cezar până la George Bush. Ați văzut careva această linie întâi? Pare că acum se ridică răniții și cei care au scăpat din prima șarjă, cam ce-ar fi rămas după primul atac al pușcașilor marini asupra țăranilor de la răscoala din 1907. Sistemul public de achiziții se comportă mai degrabă ca o piedică decât ca un mijlocitor și sunt convins că ăsta a fost principalul motiv pentru care s-a declarat starea de urgență. Practic, noi atunci am luat startul medical în această pandemie. E cineva surprins că acum nu mai găsim nimic, niciunde, în afară de Giurgiu?

Am înnebunit când am văzut fotografia cu Andreea Marin. Nu din revoltă față de echipamentul Gucci pe care îl purta diva, ci din milă pentru doamna doctor de alături, îmbrăcată în ceea ce ar fi putut foarte bine fi un sac de gunoi. Ăsta e echipamentul de protecție pe care întreg sistemul de sănătate, de la primării la minister, l-a pus la dispoziția medicilor, pe care acum îi pot detașa sau delege prin ordin de prefect, unde și în ce condiții vor. Este pur și simplu de neacceptat. Și consider că este un abuz ceea ce se întâmplă în momentul de față. Nu aș fi avut nici cea mai mică problemă cu detașarea la ordin, dacă i-ar fi trimis cu avionul acela din Germania. Măsura e absolut normală într-o criză de genul acesta, dar nu așa. Așa e doar un abator în devenire. Și orice răcan novice îți poate spune că o să pierzi războiul dacă îți sacrifici în modul ăsta trupele de elită.

Mă gândesc din ce în ce mai des la Colectiv. Și nu mă tem de altceva mai mult decât că vor fi 10 Colectivuri, 100, nimeni nu știe exact. Ce știm este că suntem tot în mâinile lui Raed Arafat, într-atât de bine a ieșit data trecută. Suntem pe cont propriu.

Vizualizari: 4114

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

5 comentarii

Ovidiu

Acum 1 an

Intr-o lume politica de lasi, Arafat a ramas acolo si lucreaza bine. Daca nu era Arafat, cine mai facea ceva? Velea? Costache? Chiar, pe unde e Costache? Iohannis? Care nu zice nimic, nu ia fraiele. Cine!?>!? CINE!?!?! CINE!?!? Avem noroc cu Arafat, mai roman decat multi politruci care au condus ministerele!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mihai

Acum 1 an

Vorbesti despre acelasi Arafat care nu-si reproseaza nimic in cazul colectiv?
Raspunde

je 33

Acum 1 an

citisem undeva ca in primul razboi mondial "soldatii" romani au fost trimisi pe front neechipati corespunzator, si nepregatiti pentru o lupta adevarata, din aceasta cauza s-au pierdut atatea vieti omenesti (mai ales in randul romanilor). deci, ce voiam sa zic, este ca se pare ca dupa 100 de ani, trimitem oameni in prima linie tot neechipati. sunt sigur ca in tot acest timp, nu am invatat nimic. si nu de la colectiv incoace, ci de la 1918 incoace.
Raspunde

S

Acum 1 an

Nu știam ca boala se ia prin scris :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus