Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Bosch anunță că produce un test rapid pentru COVID 19. Nu există termen de livrare pentru Sibiu

Bosch anunță că produce un test rapid pentru COVID 19. Nu există termen de livrare pentru Sibiu

Un test rapid pentru depistarea noului tip de coronavirus, dezvoltat în câteva săptămâni de cercetătorii germani ai companiei germane Bosch, poate ajunge și în Sibiu, anunță compania într-un răspuns transmis Turnul Sfatului. Doar că nu foarte repede. „Testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch va contribui la limitarea răspândirii virusului și ruperea mai rapidă a lanțului de transmitere a acestuia”, anunță Dr. Volkmar Denner, CEO al Bosch. Testul rapid permite depistarea simultană a zece agenți patogeni respiratori pentru diagnosticarea diferențială și îndeplinește cerințele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), susține compania germană.

Testul rapid de diagnosticare moleculară este realizat cu ajutorul dispozitivului de analiză Vivalytic produs de Bosch Healthcare Solutions. „Dorim ca testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch să contribuie la stoparea cât mai rapidă a pandemiei de coronavirus. Acesta va asigura identificarea și izolarea mai rapidă a pacienților infectați”, declară Dr. Volkmar Denner, președintele Consiliului de Administrație al Robert Bosch GmbH.

Testul rapid dezvoltat de Bosch este unul dintre primele teste de diagnosticare moleculară complet automatizate din lume, care poate fi utilizat direct de către toate instituțiile medicale. În plus, o singură probă poate fi testată simultan nu doar pentru COVID-19, ci și pentru alte nouă boli respiratorii, inclusiv gripa tip A și B.

Identificare mai rapidă, răspândire mai lentă

Dezvoltat în numai șase săptămâni, testul rapid poate detecta o infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în mai puțin de două ore și jumătate – interval măsurat din momentul prelevării probei și până la sosirea rezultatului. „Timpul este esențial în luptat împotriva coronavirusului. Diagnosticarea rapidă, fiabilă, direct la fața locului – acesta este marele avantaj al soluției noastre, pe care o considerăm un alt exemplu de „Tehnică pentru o viață”, spune Denner.

https://youtu.be/6nN4ZFXAxaI

Cum funcționează

În cadrul diverselor teste de laborator pentru depistarea SARS-CoV-2, testul Bosch a produs rezultate cu o precizie de peste 95 de procente. Testul rapid respectă standardele de calitate ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). O probă este prelevată din nasul sau gâtul pacientului cu ajutorul unui tampon. Apoi, cartușul cu toți reactivii necesari pentru test este introdus în dispozitivul Vivalytic pentru analiză. În timpul analizei, personalul medical poate desfășura alte activități, cum ar fi îngrijirea pacienților.

Cartușele de testare, din această lună pe piața Europeană

Turnul Sfatului a transmis companiei o solicitare pentru a oferi un orizont de timp în care produsele Bosch ajung și pe piața românească și, evident, Sibiu. Compania spune că dispozitivul Vivalytic, de analiză a testelor este disponibil pe piața de aparatură medicală. ”Acesta poartă marca CE (Conformitate Europeană) și poate fi comandat direct la partenerii noștri Randox și Aprimeo”, susține compania. ”Cartușele de testare vor fi disponibile începând cu luna aprilie în Germania și ulterior pe piețele din Europa și din lume. Actualmente lucrăm la o planificare în acest sens. Instituțiile medicale precum laboratoarele, spitalele și centrele de sănătate pot achiziționa dispozitivele Vivalytic necesare testului COVID-19, însă, în acest moment nu putem estima în ce măsură sau în ce orizont de timp vor fi disponibile dispozitivele de testare pentru  piața din România”, este răspunsul primit de la Bosch.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. Bosch are aproximativ 403.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vânzări de 77,9 miliarde de euro în 2019.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus