Marţi,
11.05.2021
Cer Senin
Acum
8°C

Aproape șapte milioane de lei, strânși pentru Spitalul județean: ”nu ne uităm la cât costă, ne uităm că este nevoie”

Aproape șapte milioane de lei, strânși pentru Spitalul județean: ”nu ne uităm la cât costă, ne uităm că este nevoie”

În acest moment, nu banii pentru dotările necesare spitalului județean sunt problema, ci faptul că oferta este redusă. ”Nu ne uităm la cât costă, ne uităm că este nevoie”, a declarat, în acest context, președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Alături cele două milioane de lei redirecționate din bugetul județului în conturile Spitalului județean pentru pregătirea în vederea valului de infecții cu SARS-CoV-2, prin campania ”O comunitate pentru sănătate”, dar și prin donațiile venite de la mari sponsori precum Romgaz (3,9 de milioane de lei), s-au strâns până acum aproape șapte milioane pentru pregătirea spitalelor din Sibiu (în special a celui județean). 50.000 lei au ajuns în bugetul Spitalului și ca urmare a renunțării parțiale de către Biserica Evanghelică CA din România - Consistoriul Superior la finanțarea aprobată pe anul 2020 (în valoare de 110.000 lei).

Aproape un milion de lei, strânși din donații în ultimele șapte zile au fost redirecționați către bugetul Spitalului județean în ședința extraordinară care a avut loc în cursul zilei de vineri. ”Din aceste sponsorizări se achiziționează reactivi și materiale de laborator, în valoare de 437.650 lei, precum și aparatură medicală necesară combaterii și tratării infectării cu coronavirus, în valoare de 466.600 lei”, arată reprezentanții CJ Sibiu, într-un comunicat de presă. Alți 240.000 lei au fost alocați pentru achiziționarea unui aparat Real Time PCR, din care suma de 216.000 lei reprezintă finanțare de la bugetul de stat, iar 24.000 lei este cofinanțarea din bugetul local al județului Sibiu.

”Există bani suficienți ca să cumpărăm tot ceea ce ne trebuie, singura problemă este lipsa unor materiale și aparate de la furnizori și producători. Și asta nu se întâmplă doar la noi, în România, ci în toată lumea. Pe piață există 10% din necesarul pentru lupta împotriva Covid-19. Nimeni nu a fost pregătit. Nu ne uităm la cât costă, ne uităm că este nevoie”, a transmis Daniela Cîmpean consilierilor județeni, în cadrul ședinței extraordinare care s-a desfășurat on-line. Ea a lansat un apel către aleși, dar și către sibieni, să sprijine autoritățile în cazul în care au cunoștință de furnizori ”serioși” de la care pot fi achiziționate cele necesare sistemului medical.

Situația actualizată a achizițiilor și a necesarului de materiale de protecție, aparatură medicală și medicamente, precum și donațiile realizate și destinațiile date acestora pot fi consultate în secțiunea creată în acest sens, Solidari pentru Sibiu

Despre pregătirile și necesarul spitalelor sibiene puteți citi aici Spitalul județean: 100 de paturi pentru Covid-19. La TBC, lipsa de medicamente

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus