Activitatea din cursul lunii martie 2020 a societății Drumuri și Poduri SA a inclus și primele lucrări de așternere de covor asfaltic, din cursul acestui an.
Primele lucrări de așternere de covor asfaltic în cursul anului 2020 au fost executate de Drumuri și Poduri SA pe drumul județean 106D, în zona haltei Sibiel – Săcel. Aici a fost executat un nou covor asfaltic pe o suprafață de aproximativ 10.000 de mp. Printre lucrările de pe parcursul lunii martie 2020, societatea deținută de Consiliul Județean Sibiu mai amintește și de realizarea de marcaje rutiere pe drumurile județene DJ 106C Sibiu – Cisnădie - Sadu, 105G Tălmaciu - Sadu, 106D DN1 – Cisnădie și, respectiv, 106D halta Sibiel – Săcel - DN1. În zona intersecției drumului dinspre Cisnădioara cu drumul județean 106 și pe drumul județean care leagă Sibiul de Agnita au fost montate noi indicatoare rutiere, precum și parapete metalice, amplasate de asemenea pe DJ 105G, în zona Racovița, și pe DJ 143C Săcel – Mag.
În cursul lunii martie 2020 au fost executate și lucrări de igienizare pe drumurile care leagă Sibiul de Rășinari și, respectiv, de Poplaca, precum și pe drumul județean 106D, între Poplaca și Orlat. Au fost executate și numeroase lucrări de defrișare DJ 141A Șeica Mare -Vecerd, DJ 142B Blăjel, DJ 106G Apoldu de Jos - Luduș, DJ 143C Mag, DJ 105A - intersecție DJ 106 Bruiu - limită județ Brașov și DJ 106 Sibiu-Agnita. Podul aflat pe drumul care leagă Dobârca de DN1 a fost reparat și re-vopsit.
Pe drumul dintre Sibiu și Păltiniș (DJ 106A), precum și pe DJ 142B, în zona Blăjel, au fost realizate lucrări de curățare a rigolelor de beton, iar șanțuri de pământ au fost executate și pe DJ 143A Laslea - Nou Săsesc - Ruja, DJ 105A intersecție - DJ 106 Bruiu – limită județ Brașov și, respectiv, pe DJ 143C, în zona localității Mag.
Activitatea comandamentului de iarnă
Comandamentul de iarnă constituit în cadrul societății care administrează drumurile județene a început să funcționeze din 11 noiembrie 2019. ”Societatea a folosit 67 utilaje (29 autobasculante, trei capete tractor cu RMA, cinci încărcătoare frontale, șapte buldoexcavatoare, opt tractoare, 13 autoutilitare, un autogreder și o turbofreză), organizate în cinci baze și puncte de sprijin pentru intervenție astfel: 1. Bază Sibiu cu punctul de sprijin Păltiniș (canton), punctul de sprijin Jina și Rîul Sadului; 2. Baza Cîrța cu punctul de sprijin Poiana Neamțului; 3. Baza Agnita; 4. Baza Șeica Mare; 5. Baza Dumbrăveni cu punctul de sprijin Blăjel. În cele opt zone care acoperă raza județului Sibiu, respectiv zona 1 (Cristian – Săliște – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș), zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu), zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș), zona 7 (Șeica Mare – Vecerd),zona 8 (Loamneș – Păuca) s-au folosit 8.800 de tone de material antiderapant și 36 de tone de material lichid pentru deszăpezire”, arată reprezentanții Drumuri și Poduri SA.Cea mai mare cantitate a fost folosită în zona Sibiului (5.950 de tone de material antiderapant și 20 de tone de material lichid deszăpezire), urmată de Agnita (1052 de tone material antiderapant și 16 tone material lichid deszăpezire), Șeica Mare (523 tone de material antiderapant), Dumbrăveni (660 de tone de material antiderapant) și, respectiv, Cârța (615 tone de material antiderapant).
Foto: arhiva TS
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Consiliul Judetean Sibiu , Șeica Mare , Baza Agnita Baza Șeica Mare , Poiana Neamțului , baza sibiu , Baza Dumbrăveni , Nou Săsesc , Baza Cîrța , Drumuri si Poduri , Pentru Sibiu , Activitatea Şcolii Internaţion , Rîul Sadului
Vizualizari: 2046
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Ron
Acum 9 ore
Mișu Mare
Acum 9 ore
Newman
Acum 10 ore
Emil
Acum 11 ore
Xxx