Miercuri,
29.11.2023
Light Intensity Drizzle
Acum
3°C

Drumuri și Poduri: au început așternerile de covoare asfaltice

Drumuri și Poduri: au început așternerile de covoare asfaltice

Activitatea din cursul lunii martie 2020 a societății Drumuri și Poduri SA a inclus și primele lucrări de așternere de covor asfaltic, din cursul acestui an.

Primele lucrări de așternere de covor asfaltic în cursul anului 2020 au fost executate de Drumuri și Poduri SA pe drumul județean 106D, în zona haltei Sibiel – Săcel. Aici a fost executat un nou covor asfaltic pe o suprafață de aproximativ 10.000 de mp. Printre lucrările de pe parcursul lunii martie 2020, societatea deținută de Consiliul Județean Sibiu mai amintește și de realizarea de marcaje rutiere pe drumurile județene DJ 106C Sibiu – Cisnădie - Sadu, 105G Tălmaciu - Sadu, 106D DN1 – Cisnădie și, respectiv, 106D halta Sibiel – Săcel - DN1. În zona intersecției drumului dinspre Cisnădioara cu drumul județean 106 și pe drumul județean care leagă Sibiul de Agnita au fost montate noi indicatoare rutiere, precum și parapete metalice, amplasate de asemenea pe DJ 105G, în zona Racovița, și pe DJ 143C Săcel – Mag.

În cursul lunii martie 2020 au fost executate și lucrări de igienizare pe drumurile care leagă Sibiul de Rășinari și, respectiv, de Poplaca, precum și pe drumul județean 106D, între Poplaca și Orlat. Au fost executate și numeroase lucrări de defrișare DJ 141A Șeica Mare -Vecerd, DJ 142B Blăjel, DJ 106G Apoldu de Jos - Luduș, DJ 143C Mag, DJ 105A - intersecție DJ 106 Bruiu - limită județ Brașov și DJ 106 Sibiu-Agnita. Podul aflat pe drumul care leagă Dobârca de DN1 a fost reparat și re-vopsit.

Pe drumul dintre Sibiu și Păltiniș (DJ 106A), precum și pe DJ 142B, în zona Blăjel, au fost realizate lucrări de curățare a rigolelor de beton, iar șanțuri de pământ au fost executate și pe DJ 143A Laslea - Nou Săsesc - Ruja, DJ 105A intersecție - DJ 106 Bruiu – limită județ Brașov și, respectiv, pe DJ 143C, în zona localității Mag.

Activitatea comandamentului de iarnă

Comandamentul de iarnă constituit în cadrul societății care administrează drumurile județene a început să funcționeze din 11 noiembrie 2019. ”Societatea a folosit 67 utilaje (29 autobasculante, trei capete tractor cu RMA, cinci încărcătoare frontale, șapte buldoexcavatoare, opt tractoare, 13 autoutilitare, un autogreder și o turbofreză), organizate în cinci baze și puncte de sprijin pentru intervenție astfel: 1. Bază Sibiu cu punctul de sprijin Păltiniș (canton), punctul de sprijin Jina și Rîul Sadului; 2. Baza Cîrța cu punctul de sprijin Poiana Neamțului; 3. Baza Agnita; 4. Baza Șeica Mare; 5. Baza Dumbrăveni cu punctul de sprijin Blăjel. În cele opt zone care acoperă raza județului Sibiu, respectiv zona 1 (Cristian – Săliște – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș), zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu), zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș), zona 7 (Șeica Mare – Vecerd),zona 8 (Loamneș – Păuca) s-au folosit 8.800 de tone de material antiderapant și 36 de tone de material lichid pentru deszăpezire”, arată reprezentanții Drumuri și Poduri SA.

Cea mai mare cantitate a fost folosită în zona Sibiului (5.950 de tone de material antiderapant și 20 de tone de material lichid deszăpezire), urmată de Agnita (1052 de tone material antiderapant și 16 tone material lichid deszăpezire), Șeica Mare (523 tone de material antiderapant), Dumbrăveni (660 de tone de material antiderapant) și, respectiv, Cârța (615 tone de material antiderapant).

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Alin

Acum 3 ani

Ocna -Toparcea pe cand??
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

povesti nemuritoare!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus