Joi,
17.06.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Facilități pentru cei care au nevoie de doctor: Consultații și prescripții on-line, fără card de sănătate și cu bilete de trimitere valabile pentru 90 de zile

Facilități pentru cei care au nevoie de doctor: Consultații și prescripții on-line, fără card de sănătate și cu bilete de trimitere valabile pentru 90 de zile

“Pe perioada stării de urgență, medicii de familie și medicii de specialitate vor acorda consultații la distanță, care pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea într-un număr maxim de 8 consultații/oră” a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Această facilitate face parte dintr-un set de măsuri luate de Guvernul PNL pentru a ușura accesul cetățenilor la actul medical. Aici intră inclusiv prelungirea cu 90 de zile a termenului de valabilitate a biletelor de trimitere și  suspendarea obligativității utilizării cardului național de sănătate și a documentelor înlocuitoare ale acestuia. ”O parte din măsurile cele mai bune luate de guvernul PNL în aceste zile au vizat asigurarea de servicii medicale în condiții de siguranță pentru toți românii, evitând cât se poate de mult deplasările și interacțiunea cu alte persoane”, spune vicepremierul Raluca Turcan.

62022565-65b8-4ab0-88e6-ce5f1f172ecf

De asemenea, prescripțiile medicale vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

Pentru pacienții cu boli cronice cu schemă stabilă de tratament, medicii de familie pot elibera prescripție medicală fără a mai fi necesară o noua reevaluare a medicului specialist. Pacienții beneficiază de consultații, inclusiv la distanță, pentru orice manifestări clinice sugestive pentru infecția cu coronavirus, pentru toate persoanele aflate în țara noastră, chiar dacă nu sunt asigurate. ”Aceste măsuri sunt vitale mai ales pentru românii cu boli cronice, mult mai expuși pericolelor generate de noul coronavirus. Nu e simplu, nu e plăcut, dar evitați cât mai mult contactele și ieșirile care nu sunt obligatorii. Suntem răbdători, stăm acasă și scăpăm de coronavirus!”, a mai spus Raluca Turcan.

Facilități pentru accesul la tratament medical:

Tag-uri: Raluca Turcan

Vizualizari: 1141

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus