Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a fost reprogramat. Peste 500 de evenimente, amânate

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a fost reprogramat. Peste 500 de evenimente, amânate

Festivalul de Teatru de la Sibiu devine ”online” anul acesta, cele peste 500 de evenimente programate să aibă loc prin tot Sibiul în cursul lunii iunie fiind amânate pentru 2021.

Cel mai mare festival al Sibiului, cel de Teatru, nu va mai avea loc în acest an în formatul dezvoltat de-a lungul celor 27 de ani de existență. După ce, la jumătatea lui martie, reprezentanții FITS amânau punerea în vânzare a biletelor pentru ediția din acest an, acum anunță faptul că FITS 2020 va mai avea loc doar on-line, în contextul restricțiilor impuse de pandemia noului coronavirus.

”Puterea de a crede / Empowered” este numele dat ediției on-line a Festivalului. Ediâie care înseamnă că în perioada 12 – 21 iunie 2020, pe toate canalele de comunicare ale FITS (Facebook, YouTube și website), timp de 12 ore în fiecare zi vor fi difuzate ”mari spectacole ale lumii”. ”Zece zile, timp de 12 ore pe zi, FITS va oferi publicului, online, un program de transmisii care va include marile spectacole ale lumii din zona de excelență a teatrului, operei, dansului, muzicii, circului contemporan, realizate de artiști consacrați, care au primit de-a lungul timpului sau vor primi stele pe Aleea Celebrităților. Bursa de spectacole de la Sibiu, Therme Forum, întâlnirile din cadrul Platformei Doctorale, conferințele speciale ale festivalului sunt evenimente care de asemenea nu vor lipsi din programul ediției speciale FITS #online. Tot ceea ce gândim, gândim pentru publicul nostru, tot ceea ce facem, facem pentru publicul de pretutindeni pe care îl avem alături de peste două decenii. Rămânem împreună online și imediat ce situația ne va permite vom readuce miracolul artei, pe scenele Sibiului. Vă doresc tuturor multă sănătate și să ne revedem cu bine, online și offline!”, declară, Constantin Chiriac, președinte FITS.

Ediție Specială FITS #online Puterea de a crede - Empowered 12 - 21 iunie 2020 (1)

Totodată director al Teatrului național ”Radu Stanca” din Sibiu, Chiriac apreciază că epidemia ajunsă la proporții de pandemie va redefini vieților tuturor, iar ediția on-line a FITS reprezintă doar o perioadă de tranziție către o viitoare normalitate. ”Editia din acest an a festivalului, asemenea Olimpiadei Culturale și a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, precum și a multor altor evenimente de calibru internațional, a fost reprogramată. Am decis să rămânem alături de publicul din Sibiu și din întreaga lume, în cadrul unei ediții speciale online. Marile evenimente culturale ale lumii au nevoie de continuitate, iar în această perioadă de însingurare, fiecare dintre noi avem nevoie mai mult decât oricând de artă, în toate formele ei: teatru, dans, muzică, literatură; artă care să aline și să ne dea forță să credem în viitor”, mai declară Constantin Chiriac, potrivit unui comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

„Sper că fiecare dintre voi, toți cei care ne sunteți alături de 27 de ani, veți reuși să depășiți această perioadă cu bine. Ne gândim la cei care sunt afectați în mod direct de evoluția pandemiei de COVID-19, la personalul medical din linia întâi, la toți cei ale căror vieți sunt afectate și sperăm din toată inima ca revenirea în normalitate să vă găsească pe fiecare sănătoși”, Constantin Chiriac, președintele FITS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

///

Acum 3 ani

Cred ca va fi reprogramat pt. anul viitor!
Raspunde

Ioan

Acum 3 ani

Deci anul asta domnul director C nu ma mai incasa comisioane.... :(
Raspunde

regizorul secund

Acum 3 ani

Nu stiu ce comisioane incasa, dar se puneau la bataie sume imense... Uite asa imrevizibilul goleste buzunarelor celor care previzibil urmau sa si le umple..
Raspunde

K.Samuel

Acum 3 ani

Pai nu a fost reprogramat, nu? A fost mutat in online. Putea fi reprogramat in august-septembrie. Ar fi fost o gura de aer binevenita pentru industria horeca, care acum sta pe tusa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus