Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
30°C

VIDEO Mesajul Bisericii Evanghelice CA de Paște: ”Pentru un nou început...”

VIDEO Mesajul Bisericii Evanghelice CA de Paște: ”Pentru un nou început...”

Episcopul Bisericii Evanghelice CA, Reinhart Guib, a transmis astăzi mesajul său cu ocazia Sărbătorilor Pascale, tuturor enoriașilor. Guib vorbește despre aceste zile ”bântuite de virus” în care creștinii își vor găsi mereu alinare în credință.

https://youtu.be/tb4fp7KYNvg

Mesajul transmis de Reinhart Guib:

”Dragi frați și surori întru Christos, cu aproximativ doi ani în urmă am primit această cruce de la o delegație venită din partea Federației Mondiale a Luteranilor, care a avut o ședință la noi, aici, în Sibiu. Ea ne arată pe Christos cel care a spus eu sunt păstorul cel bun, voi sunteți oile mele, eu îmi dau viața pentru oile mele și nimeni nu vă va lua de la mine. În aceste zile în care lumea este bântuită de un virus și ne retragem în casele noastre, în siguranță, cât de bine este să ascultăm, să luăm aminte la un astfel de cuvânt. Christos este cel care ne arată și aici pe această crucea, este cel care ia oaia pierdută o strânge lângă inima lui, îi dă adăpost, îi dă iubire, este alături de ea. Așa, Christos de Paști a înviat. A înviat pentru a fi alături de noi cu iubirea lui, dându-ne adăpost, dându-ne speranță și curaj din nou. Pentru un nou început, cu el în această lume, cu Dumnezeu. Astfel că vă doresc un Christos a înviat, adevărat a înviat, dumneavoastră și familiilor dumneavoastră. Să ne vedem cu bine!”

O sărbătoare, două aniversări

Bisericile occidentale folosesc un calendar propus de papa Grigore al XIII-lea, sistem care a corectat, în 1582, erorile calendarului iulian, introdus de Iulius Cezar. În același timp, credinciosii ortodocși celebrează Învierea în funcție de o variantă revizuită a calendarului iulian, din care au fost tăiate 13 zile. Potrivit primului conciliu de la Niceea, Paștele se sărbătorește în prima duminică de după prima lună plină, care coincice sau succede echinocțiului de primăvară.

Catolicii și o parte dintre protestanți folosesc calendarul acceptat în lumea occidentală pentru a stabili echinocțiul de primăvară. În același timp, creștinii ortodocși au căzut de acord în 1923 să continue să calculeze data Paștelui folosind vechiul calendar, până când toate bisericile orientale vor trece la calendarul gregorian. Așa se face că se folosește pentru calcul data de 3 aprilie din calendarul laic, după calendarul vechi 21 martie. Biserica ortodoxă finlandeză și cea estoniană sunt singurele care sărbătoresc Paștele după calendarul gregorian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

romanasul

Acum 4 ani

Aveti pe constiinta un mort nevinovat dintr-un accident auto,asa ca mesajul d-voastra n-are nici o valoare! Rusine sa va fie !
Raspunde

xxx

Acum 4 ani

de unde stii ca el era vinovatul si nu cel cu bicicleta numai ca e sas ..
Raspunde

MischiAuner

Acum 4 ani

...pai si biciclistul a fost sas !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus