Episcopul Bisericii Evanghelice CA, Reinhart Guib, a transmis astăzi mesajul său cu ocazia Sărbătorilor Pascale, tuturor enoriașilor. Guib vorbește despre aceste zile ”bântuite de virus” în care creștinii își vor găsi mereu alinare în credință.
https://youtu.be/tb4fp7KYNvg
Mesajul transmis de Reinhart Guib:
”Dragi frați și surori întru Christos, cu aproximativ doi ani în urmă am primit această cruce de la o delegație venită din partea Federației Mondiale a Luteranilor, care a avut o ședință la noi, aici, în Sibiu. Ea ne arată pe Christos cel care a spus eu sunt păstorul cel bun, voi sunteți oile mele, eu îmi dau viața pentru oile mele și nimeni nu vă va lua de la mine. În aceste zile în care lumea este bântuită de un virus și ne retragem în casele noastre, în siguranță, cât de bine este să ascultăm, să luăm aminte la un astfel de cuvânt. Christos este cel care ne arată și aici pe această crucea, este cel care ia oaia pierdută o strânge lângă inima lui, îi dă adăpost, îi dă iubire, este alături de ea. Așa, Christos de Paști a înviat. A înviat pentru a fi alături de noi cu iubirea lui, dându-ne adăpost, dându-ne speranță și curaj din nou. Pentru un nou început, cu el în această lume, cu Dumnezeu. Astfel că vă doresc un Christos a înviat, adevărat a înviat, dumneavoastră și familiilor dumneavoastră. Să ne vedem cu bine!”
O sărbătoare, două aniversări
Bisericile occidentale folosesc un calendar propus de papa Grigore al XIII-lea, sistem care a corectat, în 1582, erorile calendarului iulian, introdus de Iulius Cezar. În același timp, credinciosii ortodocși celebrează Învierea în funcție de o variantă revizuită a calendarului iulian, din care au fost tăiate 13 zile. Potrivit primului conciliu de la Niceea, Paștele se sărbătorește în prima duminică de după prima lună plină, care coincice sau succede echinocțiului de primăvară.
Catolicii și o parte dintre protestanți folosesc calendarul acceptat în lumea occidentală pentru a stabili echinocțiul de primăvară. În același timp, creștinii ortodocși au căzut de acord în 1923 să continue să calculeze data Paștelui folosind vechiul calendar, până când toate bisericile orientale vor trece la calendarul gregorian. Așa se face că se folosește pentru calcul data de 3 aprilie din calendarul laic, după calendarul vechi 21 martie. Biserica ortodoxă finlandeză și cea estoniană sunt singurele care sărbătoresc Paștele după calendarul gregorian.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Biserica Ortodoxă , paste , Sarbatorilor Pascale , Federației Mondiale , Reinhart Guib , Iulius Cezar , mesaj de paste , Pentru Sibiu
Vizualizari: 1783
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Mircea
Acum 2 ore
Carmencita
Acum 2 ore
Eu
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Turist