Luni,
16.09.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Covid-19. Cifrele lunii aprilie în Sibiu:  Sub 300 de teste făcute, 87 de cazuri noi, amenzi de 2,9 milioane lei

Covid-19. Cifrele lunii aprilie în Sibiu:  Sub 300 de teste făcute, 87 de cazuri noi, amenzi de 2,9 milioane lei

De la începutul lunii aprilie, 87 de sibieni au fost confirmați pozitiv COVID-19. S-au făcut 272 de teste în această perioadă, iar numărul sancțiunilor administrate sibienilor care nu au respectat ordonanțele militare a ajuns la 1.867. În total, suma cu care sibienii au fost amendați din 1 aprilie, până acum, se ridică la aproape 3 milioane de lei.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției prezintă de la începutul lunii o serie de date care prezintă situația zilnică cu cifrele referitoare la persoanele aflate în izolare, carantină, câți sibieni au fost găsiți pozitiv la testare, câte teste au fost negative, câte sancțiuni s-au dat pentru cei care nu au respectat ordonanțele militare, câte apeluri s-au făcut la 112 sau la centrul de informații al Centrului.

Am integrat toate aceste date, pentru a afla care este situația în județ, având astfel o imagine de ansamblu.

date covid

Câte teste se fac zilnic

Din datele prezentate zilnic de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției nu reiese numărul de teste care se fac zilnic. Sunt prezentate doar cifre referitoare la numărul celor depistați negativ, în total, de la începutul epidemiei, și, recent numărul celor care au fost găsiți pozitiv în urma testelor. Coroborând aceste date, am putut afla, pe zile, numărul celor depistați pozitiv, precum și numărul zilnic de teste efectuate.

Datele au putut fi obținute doar din 3 aprilie, reprezentând ziua precedentă, astfel am aflat că, de exemplu în 4 aprilie nu s-a raportat niciun ”pozitiv” nou în județ. Prezentând clar numărul de testări pe zi, cu numărul celor depistați pozitiv, am putut deduce că testele se fac în general doar acolo unde sunt indicii clare că există o probabilitate crescută de COVID-19. Pe scurt: nu se consumă multe teste. În 6 aprilie a fost prezentată o performanță de 100%: teste făcute - pozitivi depistați. Atunci s-au făcut șase teste, găsindu-se șase persoane infectate cu acest virus. În 10 aprilie, pe de altă parte, s-au raportat 42 de teste și s-au depistat patru persoane cu Covid-19. Astăzi, din date rezultă că s-au efectuat nouă testări s-au găsit opt sibieni cu acest virus dobândit.

photo_pojoslaw_-_dreamstime.com photo_pojoslaw_-_dreamstime.com

Comparație Italia, Coreea de Sud... Sibiu

În Italia, există un raport de 5,4 de teste la un test pozitiv. Mai exact, împărțind numărul total de teste la numărul testelor cu rezultat pozitiv, dă acest raport: 5,4 la 1. Până se găsește un individ infectat, se ”consumă” 5,4 alte teste. În Coreea de Sud, raportul este de 45 la 1. Asta înseamnă că față de Italia, în Coreea de Sud se testează masiv pentru a afla cazurile pozitive, Practic, în Italia se testează în principal doar persoanele care au intrat în contact cu cei depistați cu virus.

În comparație, în Sibiu, în aceste zile s-au făcut 272 de teste și s-au identificat 87 de cazuri de infecție cu COVID. Asta dă un raport de 3,12, un raport mult mai mic decât al Italiei și infinit mai mic față de ce se întâmplă în Coreea de Sud.

Scade numărul celor aflați în izolare

În 1 aprilie erau 2.690 de persoane aflate în izolare. 12 zile mai târziu, numărul a scăzut la 529, fiind și cel mai mic în această persoană. Aceste date sunt normale, deoarece în ultima perioadă au venit tot mai puține persoane din alte țări. Pe de altă parte numărul persoanelor aflate în carantină este constant: 340 de sibieni se aflau în carantină în 1 aprilie, 476 sunt astăzi, 12 aprilie.

Amenzi în valoare de 2,957 milioane de lei

În medie, sibienii care au luat amendă în această perioadă pentru că nu au respectat regulile impuse prin ordonanțele militare au plătit 1.577 de lei. Au fost acordate în această lună 1.876 de amenzi, valoarea totală fiind de 2,957 milioane de lei. Valoarea cea mai mare a cuantumului amenzilor a fost raportată în 7 aprilie. Au fost acordate atunci 164 de amenzi în valoare totală de 360 de mii de lei. Cele mai puține s-au dat în chiar prima zi din lună: 114 amenzi. Valoarea: 80 de mii de lei.

foto AFT foto AFT

Interes constant pentru coronavirus. Apeluri de urgență tot mai multe

Apelurile la 112 s-au înmulțit în ultimele zile. În primele zile din lună, datele prezentate de oficialități nu au cuprins și apelurile la 112 preluate de Salvare, ci doar de ISU, astfel că în primele trei zile numărul intervențiilor a fost relativ mic: 35 în datele prezentate în 1 aprilie, 30 în 2 aprilie, 38 în 3 aprilie. Din momentul în care în date au intrat și apelurile preluate de salvare, cifrele au devenit mult mai mari: 121 de intervenții în datele din 9 aprilie, 131 în cele din 10 aprilie, 154 în 11 aprilie, 132 de misiuni anunțate în 12 aprilie. Trebuie precizat că aceste date se referă la zilele precedente. Astăzi, 12 aprilie, se prezintă cifrele pentru sâmbătă, 11 aprilie.

Încă de la început, Instituția Prefectului a anunțat că a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail [email protected]), la care sibienii pot suna pentru a afla informații în contextul COVID-19. De la începutul lunii, s-au raportat zilnic între 120 și 150 de apeluri, singura excepție fiind în raportarea din 2 aprilie, când s-au anunțat doar 60 de apeluri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

kokos

Acum 4 ani

Atata incompetenta si delasare nu am vazut. Ne-am laudat ca avem aparat de testare cu o capacitate de 50-90 teste zilnice la spitalul judetean si inca unul cu o capacitate de 40 teste zilnice la pediatrie.De ce dracu nu folosim capacitatea de testare la maximum??? Ii testam doar pe aia care se vad si din ochi ca sunt infectati? Ideea e sa-i depistam pe cei asimptomatici care raspandesc virusul , nu pe aia care oricum sunt vizibil bolnavi.Rusine dsp , rusine Budescule! Dati-l afara pe incompetentul asta!
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

PS : trebuie testate cu prioritate toate cadrele medicale din spitale ca sa nu izbucneasca focare si la noi ca in alte parti.
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Unde sunt cele câteva sute de teste pe zi promise la achizitia aparatelor și a chiturilor de testare. Incompetenti care se joacă cu viețile oamenilor.
Raspunde

Tichindelean Virginia

Acum 4 ani

Nu se testeaza decat cei cu simptome! Ca dovada can nu mai ajung sa fie tratati cum trebuie cei infectati. Deci teste pentu depistare nu se fac, masti nu se poarta! Vraiste! Informatii pe localitatile din judet nu avem!
Raspunde

Asistenta

Acum 4 ani

De testat nu se testeaza, bani din donatii nu se folosesc cum trebuie, bani din excedent se folosesc mai nou pentru asfaltari, se dau bani la pretenari sa nu moara de foame, saraci, in loc sa fie investiti in spitale, dotari, echipamente. Bravo consilul judetean !!! Iar la alegeri va ve-ti lauda cu achizitiile din donati
Raspunde

wut

Acum 4 ani

Deasemenea, ma "bucur" ca suntem campioni la dat amenzi, comparativ cu la facut teste. Nu zic, dati amenzi pana ramaneti fara mina la pix, dar investiti la fel de multe resurse si pentru efectuarea testelor. Administratie adormita si delasatoare, marca teleorman!
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 ani

Deja au murit si vor mai muri oameni nevinovați, datorita incompetenților care conduc instituțiile implicate, dsp, consiliu, spital judetean, prefectura. Rusine ministrului Nelu care a transmis de la Sibiu numai baliverne si laude aberante. Si la nivel național, la fel, o mare musamalizare a situației reale, asta pt ca e an electoral.
Raspunde

S

Acum 4 ani

Normal ca se face doar unde e suspiciune. Când ai atât de puține teste făcute e clar ca se investighează doar cei cu simptome care sunt în contact cu alți identificați, cei cu simptome care erau veniți din afara și monitorizati, cei fără nici o legătură cu cei dinainte dar care ajung la spital având simptome îndeajuns de grave și cei găsiți decedați din alte motive decât accidente/crime/sinucideri. La doar 67000 de teste făcute e clar ca nu se fac în masa ci în funcție de cine ajunge în atenția spitalelor. În fond asta e și scopul principal realist al izolării, sa se dea timp spitalelor. Oricum, la noi se face urmărirea contactelor și s-a făcut destul de din timp. Lucru care în UK și SUA nu s-a făcut niciodată. Pentru ca pana sa se trezească, erau deja prea multe cazuri ca să le iei urma. Și nici nu erau hotărâți sa o facă, ca nemtii. Eu zic ca e bine ce se face la noi, în condițiile în care nu exista capacitate de testare preventiva, cum ar veni. Ar trebui sa existe, ca să putem ieși mai liniștiți din restricțiile astea atunci când cazurile grave vor scădea semnificativ. Liniștiți ca putem preveni o noua răspândire.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus