Luni,
30.11.2020
Ceata
Acum
-1°C

Mesajul pascal transmis de Papa Francisc. Cere anularea datoriilor țărilor sărace

12 Aprilie 2020 15:49

Mesajul pascal transmis de Papa Francisc. Cere anularea datoriilor țărilor sărace

Papa Francisc a vorbit astăzi, în cadrul mesajului său pascal, despre terorism, datorii externe, solidaritate europeană, migrație și criza mondială provocată de noul coronavirus. Papa a propus reducerea şi chiar anularea datoriei ţărilor sărace. Suveranul Pontif a susţinut „relaxarea sancţiunilor internaţionale care împiedică ţările afectate să asigure sprijinul cetăţenilor lor” şi a lansat un apel la solidaritate internaţională „prin reducerea, dacă nu chiar anularea, datoriei care apasă asupra bugetelor ţărilor cele mai sărace”, transmite Agerpres. Mesajul său de Paşte a fost citit în basilica Sf. Petru în absenţa credincioşilor.

De asemenea, Papa Francisc a făcut un apel la încetarea imediată a conflictelor din toate părţile lumii. „Nu este vremea să continuăm să producem şi să traficăm arme, să cheltuim sume enorme care ar trebui folosite pentru a ajuta oamenii şi pentru a salva vieţi”, a mai susţinut liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din toată lumea.

Papa a mai evocat în mesajul său situaţia din Yemen şi din Siria, precum şi din Irak şi Liban, conflictul israelo-palestinian, estul Ucrainei, „atacurile teroriste săvârşite împotriva atâtor persoane nevinovate” în Africa, drama migranţilor şi situaţia umanitară din nordul Mozambicului.

De asemenea, Papa Francisc a lansat un apel şi pentru Europa care trebuie să-şi regăsească „spiritul concret de solidaritate care le-a permis (ţărilor europene) să-şi depăşească rivalităţile din trecut”, în special după cel de-al Doilea Război Mondial. „Fie ca oamenii vulnerabili, care populează oraşele şi periferiile din toate părţile lumii, să nu fie lăsaţi singuri”, s-a rugat Suveranul Pontif.

Papa Francisc s-a rugat şi pentru „persoanele în vârstă şi pentru persoanele singure”, medici şi infirmiere, forţele de ordine şi militari şi pentru toţi cei „care muncesc în spitale sau care trăiesc în cazărmi sau în închisori”. „Pentru cei mai mulţi este un Paşte petrecut în singurătate, în doliu şi cu numeroase dificultăţi provocate de pandemie, suferinţe fizice şi probleme economice”, a mai suţinut el.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ortodoxia

Acum 7 luni

...catolici isi taie craca cu mana lor !
Raspunde

Toma

Acum 7 luni

Nu,zau?Daca taceai,filozof ramaneai!Episcopul Romei,cunoscut sub numele de papa,este vazut de credinciosii catolici succesor al Sfantului Petru.Iar Biserica Catolica numara 1,3miliarde de credinciosi.Asa ca este indreptatit sa vorbeasca si sa se adreseze oricui.Papa este un om onest si are o anvergura politica uriasa,fiind primit si ascultat de toti conducatorii lumii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus