Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

De la găini și bibilici, la capre și măgăruși: Zoo își face o fermă a animalelor de 800.000 de lei

De la găini și bibilici, la capre și măgăruși: Zoo își face o fermă a animalelor de 800.000 de lei

Pe aproximativ 2.000 de mp aflați în apropierea intrării în Grădina Zoologică urmează a fi ridicată o ”fermă a animalelor”, unde cei mici să poată atinge și hrăni diferite animale.

Reprezentanții Grădinii Zoologice din Sibiu au lansat la începutul acestei săptămâni licitația de construire a Fermei animalelor, obiectiv aprobat de Consiliul local Sibiu la începutul anului trecut. Scopul acestuia este – conform prezentării de anul trecut – acela de a crea un spațiu în care copiii să poată interacționa în mod nemijlocit cu diferite animale. Noua facilitate din Zoo Sibiu urmează să fie amenajată pe locul fostelor adăposturi pentru maimuțe.

Potrivit documentației de atribuire a contractului, Ferma animalelor din Grădina zoologică va avea găini, rațe, gâște, oi, bibilici, iepuri, porci de guineea, capre, cai, ponei, măgăruși și porumbei. ”Din punct de vedere funcțional, complexul este alcătuit din șase corpuri care formează ansamblul fermei animalelor (...). Fiecare corp beneficiază de un spațiu exterior propriu, amenajat în funcție de nevoile speciilor de animale cărora le sunt destinate”, se arată în documentația de atribuire a contractului de execuție a lucrări. Viitoarele clădiri vor avea peste 1.000 de mp de spații exterioare, inclusiv cu ochiuri de apă.

Contractul este estimat la o valoare de 812.000 de lei, cu tot cu TVA, firmele interesate având termen de depunere a ofertelor jumătatea lunii mai. Reprezentanții Grădinii Zoologice au fixat drept termen-limită de evaluare a ofertelor jumătatea lunii iulie 2020. Termenul de execuție a lucrărilor este de un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, garanția solicitată fiind de trei ani de la recepție.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Alzara 1918

Acum 3 ani

Despre cobai ai auzit doar metaforic ? De unde nebunia cu “ porcușorii de Guineea ?”
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus