Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-4°C

Prefectura raportează un număr dublu de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, față de oficialii de la București

Prefectura raportează un număr dublu de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, față de oficialii de la București

La finalul săptămânii trecute a apărut o diferență între numărul de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, date de reprezentanții Prefecturii Sibiu și numărul de cadre medicale infectate dat de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Dacă Prefectura a raportat 22 de cazuri, cei de la INSP au raportat 11 cazuri. Diferența vine din aria de raportare, explică Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii. Pe de altă parte, reprezentanții INSP spun că baze de date sunt în lucru și de acolo vine diferența.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, diferența de 11 persoane apărută între numărul de raportări făcut de prefectură (22 de cazuri) și cel făcut de Institutul Național de Sănătate Publică (11 cazuri), în ceea ce privește îmbolnăvirile cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale, vine din aria de raportare. „Este discrepanța aceasta între ce a raportat INSP-ul și ceea ce am dat noi, pentru că ei au dat strict medici și asistenți din Spitalul Județean. Și sunt doi medici și nouă asistente, adică 11 cadre medicale. Noi, 22 de cadre, am dat totalul din sistemul de sănătate din județ, adică acolo intră și registratorul și statisticianul și infirmierele și ambulanțierul, toți, pe tot județul. De aici este diferența aceasta”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu. Pe de altă parte, reprezentanții INSP spun că într-adevăr există o discrepanță între cifrele raportate, în principal pentru că bazele de date ale institutului sunt în lucru, iar cei de acolo asigură că problema va fi remediată. „Bazele de date sunt în lucru, pentru că există foarte multe date. Da, într-adevăr, momentan este o diferență, se lucrează din greu în a ține legătura cu județele din țară și cu spitalele. Se vor regla aceste problemele. Toată baza de date este în curs de reglare, pentru că există un volum foarte mare de lucru. Cam asta fac colegii mei în permanență”, au declarat cei de INSP pentru Turnul Sfatului.

Acesta date au fost publicate de instituții, vineri, 10 aprilie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus