Joi,
09.02.2023
Innorat
Acum
-17°C

Coronavirus: 116 infectați la Sibiu, 6.879 în toată țara

Coronavirus: 116 infectați la Sibiu, 6.879 în toată țara

Grupul de Comunicare Strategică anunță că astăzi, 14 aprilie, în județul Sibiu sunt confirmate în total 116 cazuri de infectare cu COVID-19. De asemenea, la nivel național, numărul confirmaților a crescut cu 246 cazuri.

În județul nostru, în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre totalul confirmaților, patru persoane sunt internate în prezent în secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Sibiu. Totodată, au fost raportate zece persoane decedate.

La nivel național au fost confirmate până astăzi 6.879 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, 1.051 au fost declarate vindecate și externate, iar 332 au decedat. La Anestezie și Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 70.097 de teste.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 23.645 de persoane. Alte 67.268 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Peste 2.000 de români au intrat în carantină după ce nu au respectat autoizolarea

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.041 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 100 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 390 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore,  8.553 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.888.495 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 709 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus