Vineri,
23.02.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Vela: prescura de Paşte va fi distribuită vineri și sâmbătă. Pe declaraţie trebuie completat numele lăcaşului de cult din zona în care locuiesc

Vela: prescura de Paşte va fi distribuită vineri și sâmbătă. Pe declaraţie trebuie completat numele lăcaşului de cult din zona în care locuiesc

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat marţi că prescura de Paşte poate fi luată vineri şi sâmbătă din locurile special amenajate în afara bisericilor şi că pe declaraţia obligatorie credincioşii trebuie să menţioneze numele lăcaşului de cult din zona de rezidenţă.

"Pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu aghiazmă şi vin, numită Paşti, sfinţită anul acesta în Joia Mare, va fi distribuită credincioşilor în zilele de vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 7,00 - 17,00, în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii şi de către voluntari, evident cu respectarea măsurilor de protecţie - mască sanitară, distanţă socială - distanţa fiind marcată în faţa locului special amenajat, exact ca la magazinele alimentare", a declarat Marcel Vela la sediul Ministerului Afacerilor Interne, citat de Agerpres.

El a precizat şi ce trebuie să scrie pe declaraţie persoanele care se deplasează la biserică.

"În declaraţia pe proprie răspundere, la locul deplasării, credinciosul va face precizarea: 'pentru ridicarea Sfintelor Paşti de la biserică' şi va trece numele lăcaşului de cult din zona de rezidenţă", a precizat Vela.

Potrivit acestuia, angajaţii parohiei, membrii consiliilor parohiale şi voluntarii, în calitate de organizatori, vor purta o banderolă albă pe braţ.

"Reprezentanţii MAI - poliţie, poliţie de frontieră, jandarmerie, pompieri, poliţie locală - vor asigura ordinea publică pe toată perioada distribuirii Sfintelor Paşti. Angajaţii parohiei, membrii consiliilor parohiale şi voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura distanţa socială şi reglementările prevăzute în ordonanţele militare pe perioada distribuirii Paştilor, având ca semna distinctiv o banderolă albă pe braţ", a spus ministrul Afacerilor Interne.

Vela a menţionat că, pentru credincioşii bolnavi şi cei peste 65 de ani, Paştile vor fi distribuite la domiciliu de către voluntari, vineri şi sâmbătă, sau în prima zi de Paşti, începând cu ora 6 dimineaţa, cu respectarea măsurilor de protecţie - mască sanitară şi mănuşi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

S

Acum 3 ani

Și pentru grătarul de 1 mai ce condiții tre buie sa îndeplinim? :)))
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

Si uite asa, catolicii au fost mai fraieri si n-au avut voie sa iese din casa de Pastile lor dar managerul Daniel s-a batut pentru ca ai lui sa poata iesi pe baza declaratiei. Cum e cu libertatea de a-si manifesta credinta religioasa? Ori pentru toti, ori pentru nimeni. Ce nu face si penelache doar ca sa-i aduca daniel niste voturi... Pana la urma, penelache e doar varul mai blond al lui pesedache.
Raspunde

unu

Acum 3 ani

STUPID !!!!!
Raspunde

Iooo

Acum 3 ani

Nu ne vindecam prea curand, nici de COVID dar nici la "mansarda". Daca ai o anumita varsta si probleme de sanatate si iei virusul, ai sanse sa mori, dar daca nu respecti aceste traditii intr-un an nu mori si nici demonii iadului nu te papa :)
Raspunde

Mama proștilor e religioasă !

Acum 3 ani

Mare prostie si îndobitociți sunt oamenii astia.Iesiti sa luați lumina si Covid măcar ne scăpăm de voi .
Raspunde

Verde

Acum 3 ani

La loc comanda dl.Vela si un pas în spate. Dl.presedinte o sa va aplice curând o corecție exemplară . Si toată lumea SA STEA IN CASA să lase plimbările inutile de dragul popilor pentru ca Dumnezeu ii iubeste si fara aceste obiceiuri instituite de către biserica.
Raspunde

Toma

Acum 3 ani

N-am crezut vreodata ca politicienii vor sta "capra"pentru un pumn de voturi!Este umilitor sa te injosesti si sa fii slugarnic in ultimul hal!Este o mare jignire pentru cei care au mai mult de doi neuroni!Pe (ne)Fericitul il inteleg:e un politician jalnic pus in fruntea BOR;dar din cei de la guvernare nu-i nici unul intreg la cap?Trebiue sa vina un protestant care sa-ti spuna in fata ca esti un idiot?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus