Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

VIDEO Iohannis cere anularea "așa-zisului acord" cu BOR: Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!

VIDEO Iohannis cere anularea

Într-o declarație de presă susținută miercuri, președintele României spune că va cere în ședința cu premierul și miniștrii revenirea asupra acordului dintre MAI și Biserica Ortodoxă, pe tema organizării evenimentelor specifice sărbătorilor pascale.

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. (...) Ca să fie foarte, foarte clar, ceea ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea: repet, cuvântul de ordine este «stați acasă». Este regretabil să observăm și în viața noastră și în viața publică că, de multe ori, cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm, iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste Așadar peste câteva minute voi începe o ședință cu premierul Orban, ministrul Vela și alți miniștrii și în cadrul acestei ședințe voi solicita premierului Orban și Ministrului de Interne să revină asupra asupra acestui acord, să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul «stați casă», care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență. Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun și unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, același lucru pe care îl spune Organizația Mondială a Sănătății: «Stați acasă!» Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări."

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită. Și, din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare.

Avem, între timp, peste 7.200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri până astăzi peste 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus.

Deci, nici vorbă de relaxare!

Și ca să fie foarte, foarte clar ce-am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este „Stați acasă!”.

Este regretabil să observăm, și în viața noastră, și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă.

Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste.

Așadar, peste câteva minute voi începe o ședință cu Premierul Orban, Ministrul Vela, alți miniștri și consilieri. În cadrul acestei ședințe voi solicita Premierului Orban și Ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „Stați acasă!”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care, evident, respectă toate ordonanțele militare.

Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu Ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, același lucru pe care îl spune Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă!

Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!

 

Comentarii

11 comentarii

Iooo

Acum 1 an

Succes Domnule presedinte in acest demers! Din pacate sunt multi in tara aceasta care cred ca cineva poate sau a putut transforma apa in vin si multe alte vrajitorii de genu :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cristian

Acum 1 an

Daaaaa...si multi care cred ca neamtzul si sparanghelul e exclus 'apriorisch die Covid'.. Tardiv herr wuhannis,tardiv...degeaba crezi ca e de vina credinta ortodoxa (ca e prea toleranta si defensiva cateodata) nu incompetentii lu'matale,guvernantii 'normali' si diasporezii votanti,reintorsi cu boala cadou si fara asigurari medicale....
Raspunde

Rammstein

Acum 1 an

Dle Președinte demiteți-l imediat pe acest dancila din guvern... ați auzit ce enormități a scos pe gură??? .. că ați informat!!!!... după ce e bou ,mai e și prost. .. așa e când boul ajunge șef,...vor să nenorocească o țară pentru niște voturi.???...cine la susținut în afacerea asta sa fie arestat , să li se facă dosare penale...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ioo

Acum 1 an

Pai nu poate bai sa il demita ca si el i-a facut lui Iohann favoarea cu șparanghelul...
Raspunde

Mihai

Acum 1 an

Iar nu poti dormi de dancila? Ciumatii galbeni sunt praf si pulbere si voi o tineti intr-una cu psd... Vai mama voastra...
Raspunde

mihai

Acum 1 an

Acordul asta intre Vela si managerul Daniel + cei care pun botul la asta se rezuma la "nivelul de prostie al grupului este mai mare decat nivelul de prostie al indivizilor din grup" Vela = demisie / demitere instant. Stam toti de fraieri in casa doar ca sa nu-i imbolnavim pe batrani si acum se inteleg desteptii astia doi sa ii lase pe pensionari sa se imbulzeasca in curtile bisericilor. Mare caracter Daniel asta. Nu mai scapam o data de el.
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Din pacate cei mai multi dintre noi nu inteleg ca iubirea fata de Dumnezeu sta in fiecare dintre noi si nu se reduce la anumite ritualuri care trebuiesc musai facute. In aceste momente ne aratam iubirea fata de aproapele nostru, in fond esenta crestinismului, stand acasa fara sa punem pe ceilalti in pericol. Insistenta de a face anumite lucruri consta in frica Bisericii, si aici ma refer la Biserica, ca instituție, ca unii dintre cei multi sa nu isi dea seama tocmai de acest lucru: ca iubirea fata de Dumnezeu nu consta in cate cruci sau matanii facem ci in cata dragoste si intelegere aratam fata de altii. Biserica noastra nu intelege din pacate ca daca nu se schimba, nu va parasi dogmanistismul si inchistarea care o caracterizeaza, ne va pierde incetul cu incetul pe toti. Asta nu inseamna ca si Dumnezeu ne va pierde. Iar PNL -ului ii este frica ca luand această masura isi va pierde electoratul manevrat de BOR si alegerile sunt aproape.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Pe la 12 gemea parcarea Aeroportului de microbuze,autoturisme si oameni.Vela va fi demis urgent sau nu,this is the question.Daca nu,se pare ca herr Klaus e doar de decor,cam ca un ficus, vorba lui Cristoiu sau ca un Sparaghel Voda,vorba lui Nistorescu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Voltaire

Acum 1 an

M-am interesat un pic de starea celor care au fost găsiți pozitiv, deci cei 30 și, care sunt declarați bolnavi și am constatat că starea lor generală este bună. Mai exact, mai mulți dintre ei nu au niciun fel de simptom. Mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare, de tip răceală. Câțiva au simptome de tip gripă. Până și persoanele mai vârstă, care au și alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, 11 martie 2020
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus