Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Iohannis, discurs distrugător pentru clasa politică: ”Politicienii nu pot să instige la nerespectarea măsurilor care protejează viața cetățenilor”

Iohannis, discurs distrugător pentru clasa politică: ”Politicienii nu pot să instige la nerespectarea măsurilor care protejează viața cetățenilor”

Președintele Klaus Iohannis a atacat dur astăzi liderii politici care au instigat la nerespectarea ordinii și care au militat pentru ieșirea României din starea de urgență. ”După ce vom depăși criza, va trebui să separăm clar ce e bine și funcționează de ce nu e în regulă. Această etapă critică ne-a pus în oglindă decenii de guvenrare conform mentalității <Lasă că merge și așa>. Azi vedem efectele dezastruoase ale acestui mod toxic de a guverna. Oamenii politici sunt primii care vor trebui să se schimbe și să înțeleagă că așa nu se mai poate. (...) Schimbarea va fi imposibilă în cazul acelor politicieni care chiar și acum se gândesc la beneficiile lor electorale și, după ce au distrus bugetul, vin cu propuneri care împovărează bugetul. Nu putem periclita viitorul României pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează măsuri abernate promovate de niște iresponsabili. Am făcut un apel insistent către toți politicienii să abandoneze discursul demagogic. (...) Politicienii nu pot să instige, să fie populiști și să instige la nerespectrea măsurilor care protejează viața cetășțenilor. E o inconștiență care poate avea consecințe tragice. Cetățenii înțeleg și sunt convinși că România nu e guvernată azi de o coaliție care avea ca scop furtul din bani publici. Criza actuală e gestionată de un guvern care îi lasă pe profesioniști să își facă meseria”, a declarat Iohannis.

Președintele a făcut referire la partidele de opoziție care au criticat măsurile Guvernului PNL și au cerut o relaxare a măsurilor luate în cadrul ordonanțelor militare.

”Nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștit

Pe de altă parte, președintele a avut cuvinte de apreciere pentru unii lideri locali. ”Există multe autorități locale conduse de oameni destoinici, indiferent de partid, oameni care colaborează deschis cu societatea civilă și mediul economic. Dar din păcate avem și exemple negative. Am însă încredere că utoritățile vor rămâne vigilente și vor analiza fiecare sesizare și neregulă. Nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștit crezând că va scăpa de brațul legii”, a mai spus președintele.

”Haideți să facem împreună acest efort”

Iohannis a promis că după ieșirea din criză vor continuare reformele în țară și le-a cerut românilor să rămână în case. ”Vă asigur că acest efort de corectare a erorilor lăsate de vechile guvernări va continua accelerat după ieșirea din criză. Am tot vorbit de restricții și constrângeri și țin să subliniez că foarte mulți români au dat un exemplu extraordinar de civism. Cei mai mulți respectă regulile, stau acasă și dau un examen al maturității lor. Le mulțumesc tuturor românilor care în aceste zile fac sacrificii personale și îi protejează și pe ceilalți. Cu cât sunt ei mai mulți, cu atât avem capacitatea de a depăși epidemia.

Suntem în prag de sărbători pascale. Cei mai mulți le vom petrece departe de cei dragi. Haideți să facem împreună acest efort, ca să putem fi din nou, cât mai repede, aproape de familiile noastre”, a fost mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

mihai

Acum 2 ani

Ieri l-ai chemat pe Vela sa dea explicatii pentru "intelegerea" cu managerul Daniel, l-ai pus sa-si refaca tema si s-o prezinte din nou. Mai lipsea sa-l pui pe Daniel sa scrie de 100 ori "ma calmez". Azi te iei de toata clasa politica. Hai ca se poate, vad ca iti prieste izolarea :) Inca putin si "this is Spartaaa"!
Raspunde

1 Om de stat

Acum 2 ani

Avem 1 singur om de stat, inconjurat de hoarde de regateni ingusti la minte, cu gandul la furat, mintit sau manipulat... care tot cam aia e. Acum poate vede si intelege tot romanul cu 3 neuroni functionali, ce se intampla si cam in ce film traim timp de 30 de ani... sau mai bine zis de dupa 1946, cand PSD-ul a preluat controlul, iar metehnele comuniste s-au propagat in mintea si comportamentul marii majoritati.
Raspunde

Cristian

Acum 2 ani

Da,da,dupa cliseul asta in care ai uitat de adaugat ciuma rosie nu iti mai ramane probabil decat capitala europeana si gastronomica si ce bine era la maman tereza iobag.... Uite o intrebare de raspuns..daca zborurile sunt suspendate unicul tau saxon cum a trimis In DE muncitorii??? In afara de venin si clisee nu scrie unul solutii p-aci...regatenii sunt de vina,psd care fura din 1917 cand au aparut bolsevicii si iata unicul wuhanis care ne face cinste... Lasa beutura si treci la treaba ca dupa pandemia asta nu iti mai iei banishorii galben-portocalii...
Raspunde

Voltaire

Acum 2 ani

Sigur ca da, se vede in poze de cine-i inconjurat.
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

Om de stat...vai de capul tau... Adică tot ce se întâmplă rau, e din cauza psd...tot ce e pun e datorita pnl... Mai poti??? Tare curios sunt care ar fi fost la gura ta, daca fix, dar fix aceleasi lucruri (rele) se întâmplau daca era psd acum la putere??? Ii aud pe lingaii pnl-isti cum incearca sa-si stoarca creierii, ca sa ii scoata din rahat pe bravii lor conducatori...zicea unul zilele trecute, ca numai cine nu muncește nu greseste...hai sa mori tu? La fel spuneai si acum un an de ex, cand guvernau altii? Je.guri ce sunteti...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Richter

Acum 2 ani

Poti sa fii cinstit, correct, moral dar inept administrativ si politic. Un ex foarte bun este d-na Fodor. Da , Iohannis a fost in foarte bun Primar , si ar putea sa fie un excelent Presedinte, dar nu in România , poate in Germania. Societatea romaneasca este pur si simplu dezaxata , nefunctionala, tribalizata!!!!
Raspunde

va urma

Acum 2 ani

klaus werner, la revederea, ghinion.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Klaus Werner

Acum 2 ani

...daca voi nu ma vreti - eu va VREAU !!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

xxx

Acum 2 ani

cei care au plecat la munca in straiinatate nu au plecat de drag au plecat sasi cistige un bani asta este rezultatul politice facute de 30-de ani. Johanis de unul singuri nu poate schimba nimic, trebuie schimbata mentalitatea.
Raspunde

Robert

Acum 2 ani

F bine a spus d nul președinte.parlamentul este ilegitim( din cite știm actualul parlament așa rău cum e a fost ales în mod democratic!!!!) . Dar ok...e ilegitim!!! Atunci actualul guvern care a fost votat și validat de un parlament ilegitim...e legitim?????sa nu mai vb de faptul că din cite știm d nul Orban conform ccr nu mai putea fii propus că premier odată debarcat.dar a doua oară pe fondul ...corona nu s.a mai ținut cont .in fine ..deci...iar întreb...poate fii legitim un guvern validat de un parlament ilegitim???? Poate fii legitimă o stare de urgență votată și declarată de un parlament ilegitim???? As vrea că cei care o să conteste amenzile din perioada asta sa conteste pe acest motiv.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus