Joi,
01.06.2023
Partial Noros
Acum
15°C

VIDEO Trupul unui bărbat de 35 de ani, care a decedat acasă, părăsit în mijlocul curții

VIDEO Trupul unui bărbat de 35 de ani, care a decedat acasă, părăsit în mijlocul curții

Un bărbat de 35 de ani, care a decedat acasă fără a mai putea fi resuscitat, a fost lăsat în mijlocul curții timp de mai multe ore. Apropiații celui decedat au postat pe rețelele de socializare filmări cu o parte din poveste, deși autoritățile spun că nu mai era de competența lor gestionarea acestei situații, din moment ce medicul de familie eliberase deja un certificat de deces.

Scenele au fost filmate de vecinii de pe strada 9 Mai, din Sibiu, care locuiesc în aceeași curte cu familia bărbatului de 35 de ani. Coborât de la etaj de către membrii unui echipaj al Serviciului județean de Ambulanță, bărbatul este supus unor manevre de resuscitare, care în cele din urmă se dovedesc a nu avea succes. ”Mie nu-mi lăsați copilul să moară. Îl duceți cum vreți, cum știți până la Spital”, se aude vocea unei femei care strigă de la etaj către echipajul Salvării.

Cercetările sunt continuate mai apoi de Poliție, care – după ce își termină lucrările – pleacă de asemenea. Reprezentanții familiei care – la fel – lasă trupul în mijlocul curții, acoperit cu o plapumă și înconjurat cu lumânări, se arată revoltați de situație. ”Băiat de 35 de ani, decedat de la ora 10:00. A fost și poliția, au fost și medicii și au constat. Și ne-au lăsat cu mortul aici în curte, de la ora 10:00. Dacă credeți că e corect ceea ce se întâmplă în România, în secolul XX, în Sibiu... Nu a venit nici DSP-ul, nici nimeni, să mai constate aici. Este ilegal ceea ce se întâmplă în România. Este decedat de la ora 10:00 și abandonat în mijlocul curții. Ni l-o lăsat aici să vedem ce să facem, să sunăm la Pompe funebre etc. Nimic mai mult. Vă rugăm să ne ajutați”, se aude pe fundal vocea mamei.

Bărbatul de 35 de ani, supraponderal, suferea de mai multe boli și a fost internat în spital în cursul acestei săptămâni fiind și testat privind infecția cu noul coronavirus. Rezultatele testelor nu au indicat prezența SARS-CoV-2, rezultă din discuțiile care se aud pe fundal între mama bărbatului și autorități.

Atenție! Imagini cu potențial impact emoțional

Sursa: TV Sibiu Online

Reprezentanții Serviciului județean de ambulanță au arătat că, potrivit procedurilor, trupul neînsuflețit nu putea fi transportat cu ambulanța. ”Pacientul a fost resuscitat timp aproximativ 45 de minute, fără succes, din păcate. Legea spune că, fiind tânăr și aflându-se în loc public, Ambulanța solicită intervenția Poliției, care solicită mai apoi intervenția Medicinei Legale. Conform legii, Serviciul de Ambulanță nu are voie sa transporte persoane decedate cu autosanitara. Considerăm că echipajele Serviciului de Ambulanță au acționat conform protocoalelor în vigoare. Ne pare rău pentru pierderea familiei, dar am făcut tot posibilul pentru readucerea la viață a pacientului”, arată reprezentanții Serviciului județean de ambulanță Sibiu.

Potrivit reprezentanților Poliției, cercetările derulate de aceștia nu au avut prea multe elemente de luat în calcul din moment ce medicul de familie a eliberat un certificat de deces în cazul respectiv. ”În condițiile în care nu sunt suspiciuni de omor, nu se mai impune anchetă și nici nu mai este solicitată intervenția celor de la Medicină legală”, arată reprezentanții IPJ Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus