Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
4°C

Poliția anunță că nu există normă de amenzi pentru încălcarea restricțiilor

Poliția anunță că nu există normă de amenzi pentru încălcarea restricțiilor

Conducerea Poliţiei Române a anunțat vineri seara că nu există normă de amenzi pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare.

Pentru a exemplifica, purtătorul de cuvânt la IGPR a declarat că doar 50 de sancţiuni, din cele circa 7.000 date în ultimele 24 de ore, au fost aplicate persoanelor de peste 65 de ani.

„Poliţiştii un au normă de amenzi. Colegii mei sunt instruiţi să respecte drepturile şi libertăţile cetăţenilor, să analizeze obiectiv fiecare caz în parte şi să aplice măsurile legale doar atunci când situaţia o impune. Scopul poliţiştilor în aceste zile nu este acela de a sancţiona, ci este acela de a fi alături de oameni, în special pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Aşadar, aceste măsuri generale pentru prevenirea COVID-19 trebuie respectate de toată lumea”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, citat de Agerpres.
Referitor la o ştire apărută pe un site din Constanţa cu privire la sancţionarea unei persoane de peste 65 de ani pentru faptul că a depăşit cu câteva minute perioada de deplasare prevăzută prin Ordonanţele Militare, oficialul IGPR a precizat că, în urma cercetărilor, a reieşit faptul că această ştire este falsă şi nu s-a citat punctul de vedere al Poliţiei Constanţa.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să se informeze doar din surse oficiale şi amintim că legislaţia din România sancţionează comunicarea de informaţii false”, a spus Drăgan.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

mihai

Acum 12 luni

Da, mă. Nu anunță și că iepurașul chiar există?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus