Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Raed Arafat: Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile

Raed Arafat: Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că relaxarea de după 15 mai nu înseamnă că a trecut pericolul și că, dacă nu respectăm măsurile de igienă, numărul de cazuri de coronavirus va exploda.

„Aceste măsuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp. Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație”, a spus Raed Arafat la emisiunea „Marius Tucă Show”, potrivit Mediafax.

Acesta a adăugat că după relaxarea restricțiilor, cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili.

„Vor începe măsurile de relaxare de la 15 mai, dar vor fi treptate. Vor fi unele recomandări de sănătate publică în ceea ce privește industria HORECA. Faptul că încep măsurile de relaxare nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți. Se relaxează unele lucruri, dar cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili”, a mai spus Arafat.

Întrebat ce înseamnă această relaxare, secretarul de stat în MAI a răspuns: „Vor fi relaxate anumite activități care îți permit să duci o viață mai aproape de normal. Să poți să te duci în parc, la un joc de tenis etc”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

2cents

Acum 3 ani

Si daca nu vom baga in carantina la intoarcere toti zilierii agricoli din vest tot acolo o sa ajungem
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

dupa 15 Mai, nu mai poti baga. asa ca stai in casa, mos congres
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus