Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Statistica Covid – 19 în județ. De la 22 de cazuri, la 195, descoperite în 21 de zile

Statistica Covid – 19 în județ. De la 22 de cazuri, la 195, descoperite în 21 de zile

Numărul persoanelor infectate cu SARS Cov-2 în județul Sibiu se apropie de 200, în mai puțin de o lună. Dacă în 1 aprilie erau doar 22 de cazuri în Sibiu, acum cifra a ajuns la 195. Conform datelor transmise de Prefectura Sibiu, în 18 aprilie a fost ziua cu cele mai multe teste pozitive: 27, zilele alternând de la niciun caz nou descoperit, în 3 aprilie, până la 22 de cazuri în 4 aprilie, 18 în 8 aprilie și 27 în data de 18. Oficialitățile au anunțat astăzi că de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 1316 de teste, în județul Sibiu.

Luna aprilie a început cu 2590 de persoane aflate în izolare și 362 în carantină. Pe parcursul lunii, cifrele s-au diminuat mult. S-a ajuns ca în 21 aprilie să mai fie în izolare doar 1.099, pe un trend de creștere și alte 231 de persoane în carantină.

Până ieri s-au acordat în această lună 2.680 de amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Cuantumul total al acestor amenzi a fost de 4,508 milioane de euro. Cele mai multe amenzi s-au acordat la începutul lunii, în 2 aprilie, nu mai puțin de 293 de sibieni primeau sancțiuni din partea forțelor de ordine. Numărul amenzilor a scăzut pe parcursul lunii, cele mai puține fiind înregistrate în perioada Sărbătorilor de Paște: 47 de amenzi în 19 aprilie, 52 de amenzi în 20 aprilie, ieri fiind acordate 86 de sancțiuni. Ca și valoare, cea mai mare sumă a venit în urma amenzilor din ziua de 6 aprilie – 360 de mii de lei. Apropiate de această sumă au mai fost zilele de 9 aprilie (315.000 lei) și 12 aprilie (300.000 lei).

Conform datelor prezentate de prefectura Sibiu sunt infectate în județ 33 de persoane care lucrează în sistemul de sănătate. Dintre acestea, cele mai multe sunt la Spitalul Clinic Județean – 28.

Secția de Gastroenterologie: 2 medici, 7 asistenți, 6 personal medical auxiliar

  • Secția ATI: 2 asistenți, 2 personal medical auxiliar
  • Secția Medicală I: 1 personal medical auxiliar
  • Secția Medicală II: 2 medici, 1 asistent, 1 personal medical auxiliar
  • Ginecologie: 1 asistent
  • Diabet: 1 asistent
  • Personal nemedical: 2 persoane
În cadrul Serviciului de Ambulanță Sibiu sunt confirmate pozitiv 3 persoane după cum urmează:
  • 2 medici
  • 1 ambulanțier.
În cadrul Spitalului CF Sibiu sunt confirmate pozitiv două persoane, doi asistenți.

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Dabija

Acum 3 ani

Multe ambulante merg spre Cisnadie de cand cu cazul de la acea firma. Poate investigati putin mai mult ...azi au trecut pe putin 10 ambulante
Raspunde

Sibian SB

Acum 3 ani

Se fac f putine teste zilnic. Oamenii cu covid ajung f tarziu la spital sau in izolare la hotel. De vina pt asta este dsp, prefectura, consiliu, sp. Judetean, ca sa spunem lucrurilor pe nume. Directorii de acolo sa isi asume atat extinderea epidemiei la nivel de judet cat mai ales o parte importanta din decese. Da, am mai zis, o repet de cate ori trebuie. Cu toate masurile de izolare, cat timp nu testezi f mult și nu izolezi rapid, rezultatele negative se vad la un moment dat, oricat se încearcă musamalizarea. Cand va începe școala va fi dezastru, copiii duc de acasa de la părinții care au si nu stiu (cisnadie, sadu, altele, medici, asistente, vânzătoare, polițiști, curieri, etc), duc la scoala, alti copii devin purtatori si duc acasa la părinți care nu au. Eu sunt de acord ca si scoala trebuie sa înceapă mai devreme sau mai târziu, dar pt asta autoritățile ar trebui sa se pregătească, si nu asa. Așadar faceti 4-5 sute de teste pe zi la toti cei expuși. @Bla bla bla, da devin enervant ca repet, dar Cisnadie iti arata f clar ca am dreptate si ca autoritățile isi bat joc de cetățeni, pe banii cetățenilor toate astea... Abordarea lor mi se pare ca deja e mai grava decat cazul Colectiv. Acolo și-au batut joc (direct) de cateva sute de tineri si de familiile lor, aici isi bat joc de mii si mii de persoane expuse la covid (care nu pot sta in casa) si pe care nu ii testeaza regulat (ca sa nu isi puna funcțiile in pericol aratand defapt neputința lor, sa nu dea bani pt teste, etc).
Raspunde

vasile

Acum 3 ani

Am vazut si eu una ieri mergea spre Cisnadie. era pe la Cisnadioara
Raspunde

Octavian

Acum 3 ani

Felicitari d-nei Campean si PNL! Au infrant! Avem cadre mediacale infestate si morti! Gestioneaza perfect la Sb PNL criza! Mama lor de incompetenti ca murim toti din cauza "profesionistilor" PNL
Raspunde

Cetățean

Acum 3 ani

Testați, testați, testați! Asta sa fie acțiunea de urgență făcută! V-ați vaitat ca nu aveți cu ce, acum tot asa e? Sau nu va lăsa DPSul.? Toate raportările sunt false din multe, multe motive. Vrem transparenta informațională și decizionala!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus