Luni,
01.03.2021
Ploi Scurte
Acum
3°C

Cea mai implicată voluntară în confecționarea măștilor din Sura Mare a primit o mașină de cusut electrică

Cea mai implicată voluntară în confecționarea măștilor din Sura Mare a primit o mașină de cusut electrică

Inițiativa civică „Împreună pentru Sura Mare” a încheiat prima campanie de confecționare și împărțire, în mod gratuit, a măștilor de protecție în prevenirea infectărilor cu noul coronavirus, dar nu oricum, ci cu o nouă faptă bună. Membrii inițiativei au reușit să ofere cadou o mașină de cusut electrică unuia dintre cei mai implicați voluntari care au ajutat la confecționarea măștilor. Numele ei este Adina Bogdan și a cusut până în 400 de măști. Mașina de cusut este nouă și a fost donată de o sibiancă voluntară la unele dintre acțiunile inițiativei civice.

94573904_145681723660358_859217871241216000_nAdina este una dintre voluntarele care s-a implicat în confecționarea de măști pentru o campanie pornită de inițiativa „Împreună pentru Șura Mare”, campanie gândită pentru a oferi măști locuitorilor din Șura și Hamba. Aceasta a cusut la o mașină de cusut veche, tradițională, cu pedală, aproximativ 400 de măști. „În demersul nostru de a-i implica pe cetățenii comunei Șura Mare în viața comunității, am cunoscut oameni fericiți și dispuși să ajute și să se implice. Fiecare a făcut-o așa cum a putut. Cu toții au alocat timp, resurse materiale sau și-au pus îndemânarea în aplicare, ca să aducă bucurie celorlalți. Un astfel de om dedicat, care ni s-a alăturat nouă, celor din grupul de inițiativa civică Împreună pentru Șura Mare, este Adina. Ea fost cea mai implicată în confecționarea măștilor distribuite gratuit cetățenilor din comuna noastră. Adina, deși are destule de făcut în gospodărie, s-a oferit să coasă măști pentru consătenii ei, exprimându-și de fiecare dată dorința de a confecționa un număr suplimentar de măști. Adina este voluntarul cu cel mai mare număr de măști confecționate și pentru acest lucru merită mulțumirile noastre, ale tuturor”, spune Ioan Dragotă, unul dintre membrii inițiativei.

AdinaSibianca Pia Prade este cea care a donat mașina electrică. Ea a fost voluntară la unele dintre acțiunile membrilor inițiativei civice și a răspuns apelului de a dona o mașină de cusut electrică.

„Am făcut apel la cunoștințe, prieteni sau rude pentru a găsi o mașină de cusut electrică pe care să i-o dăruim. Astfel, am primit de la Pia Prade o mașină de cusut electrică nu doar funcțională, ci nou-nouță, cu mai multe programe de cusut. Acum, Adina va putea să coasă mult mai ușor, mai ales că, după cum ne-a mărturisit, pasiunea ei este să croiască haine, în special costume populare. Pia Prade și Adina Bogdan, vă mulțumim! Voi sunteți ”miracolul” de Paște. Voi ne învățați că gesturile mici aduc bucurii mari”, a mai spus Ioan Dragotă.

95086743_145681776993686_2581975231291719680_nMomentul înmânării cadoului a fost unul emoționant, iar Ioan îl descrie pe pagina de facebook a inițiativei: „...am ajuns la casa Adinei Bogdan. I-am înmânat mașina de cusut. Ne-a întâmpinat cu o privire calda, care caută dincolo de coletul ce tocmai l-a primit. Așteptă să îi mai dăm material pentru cusut măști. Nu a înțeles că am venit să îi facem un cadou, care să îi ușureze munca și să o ajute să își dezvolte pasiunea. Pentru moment nu am știut ce să credem, cum să interpretăm reacția femeii. Am plecat acasă, cu fericirea de a fi făcut o faptă bună, pentru un om despre care știam că merită din plin acest cadou. Undeva în suflet, ne dădea târcoale un gând care ne neliniștea. De ce nu s-a bucurat? Când Pia Prade, ne-a sunat și ne-a spus că are și vrea să doneze o mașină de cusut, nou nouță, noi cei de la Împreună pentru Șura Mare ne-am bucurat enorm. În drum spre casă, întrebarea asta a tot revenit. Sună telefonul. Este Adina Bogdan. Își cere scuze că nu ne-a primit în casă. Îi aduc aminte că nu era cazul, că trebuie să respectăm distanțarea socială, impusă de starea de urgență și de pandemie. Continuă să spună: ...am fost atât de surprinsă că am rămas fără cuvinte. Când am auzit că îmi oferiți cadou, mașina de cusut, a fost un șoc pentru mine. Nu îmi venea să cred. Nici nu știu dacă v-am mulțumit. Atunci am înțeles. Oamenii obișnuiți să ofere sprijin celorlalți, o fac fără să își dorească ceva în schimb. Nu așteaptă nimic de la nimeni, ei sunt buni și atât. Nu sunt obișnuiți să primească recompense, daruri, iar când se întâmplă, rămân muți de uimire. Astfel de oameni sunt Adina Bogdan și Pia Prade”.

94718339_145681840327013_577858738388467712_n

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

dancp2

Acum 10 luni

felicitari
Raspunde

Alexandru

Acum 10 luni

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus