Sâmbătă,
25.09.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

BC CSU Sibiu a suspendat toate contractele. „Situația este extrem de dificilă”

BC CSU Sibiu a suspendat toate contractele. „Situația este extrem de dificilă”

 

Conducerea clubului de baschet BC CSU Sibiu a decis să suspende toate contractele pentru următoarea perioadă. Decizia nu a fost deloc ușoară, explică directorul Horațiu Floca.

Ultima întâlnire a suporterilor cu echipa favorită a fost în meciul SCM Timișoara – BC CSU Sibiu, atunci când doar câțiva fani au avut ocazia să îi susțină pe sportivi din tribune și nu doar din fața televizoarelor. Acela a fost ultimul meci, întrucât următorul programat, cu Steaua, a fost ulterior anulat, odată cu toate competițiile, prin decizia Federației Române de Baschet. La jumătatea lunii martie, jucătorii au avut de ales – fie rămân la Sibiu, fie pleacă în țările de origine pe perioada pandemiei. Majoritatea au plecat. Ulterior, spun reprezentanții clubului, contractele au fost suspendate.

„În 15 martie, am propus jucătorilor și staff-ului două variante: să rămânem la Sibiu sau să permitem sportivilor să plece acasă, având în vedere că mulți erau aici cu familii și copii. Majoritatea dintre ei au optat pentru a doua variantă, clubul nostru achitându-le drepturile salariale conform contractelor, până la 15 martie. Astfel, sportivii au plecat de la Sibiu și acum sunt la casele lor, în siguranță. Menținem legătura cu ei și vom stabili împreună pașii următori, în eventualitatea în care competiția va fi reluată. Nu avem nicio certitudine legată de acest aspect. Situația este extrem de dificilă, astfel că ne-am văzut nevoiți să suspendăm contractele tuturor, în această perioadă. Încercăm să punem în balanță totul, să găsim cele mai bune soluții și, în funcție de deciziile și recomandările în vigoare, suntem siguri că vom găsi varianta cea mai corectă pentru ambele părți, în termenii legali”, a spus Horațiu Floca, director BC CSU Sibiu.

BC CSU Sibiu și-a concentrat eforturile și pentru a se implica în comunitate.  „Clubul nostru a fost mereu aproape de comunitate, așa cum am simțit și noi că suntem sprijiniți, atunci când a avut nevoie. Am scris un mesaj de încurajare pentru cadrele medicale, exprimându-ne respectul și oferindu-le încurajările de care știm și noi, câtă nevoie aveau. Am devenit suporterii lor dedicați și am sprijinit financiar achiziționarea de materiale de protecție pentru cadrele Spitalului Clinic Județean Sibiu. Am făcut acest lucru inspirați de dragostea pe care suporterii noștri au arătat-o neîncetat echipei noastre, dar și de companiile sibiene, partenere ale BC CSU Sibiu, care s-au implicat, la rândul lor, în oferirea de sprijin financiar unităților medicale sibiene. Nu ne oprim aici și gândim soluții și proiecte prin care să le răsplătim eforturile suporterilor noștri, dar și prin care să îi răsplătim pentru contribuțiile lor pe partenerii și sponsorii noștri. Sezonul acesta a fost scurtat imprevizibil, dar vom face toate eforturile de a ne achita de obligațiile pe care ni le-am asumat”, a spus Laurențiu Buduleci, președintele Secției de Baschet a BC CSU Sibiu.

Proiectul care implică juniorii BC CSU Sibiu va merge și el mai departe alături de echipa de seniori, arată clubul sibian.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus