Vineri,
03.12.2021
Innorat
Acum
2°C

Ministrul Educației: elevii din anii terminali pot reveni la școală în 2 iunie cu cel mult zece elevi în clasă

Ministrul Educației: elevii din anii terminali pot reveni la școală în 2 iunie cu cel mult zece elevi în clasă

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat luni că elevii din anii terminali vor putea reveni în unităţile de învăţământ pe data de 2 iunie, doar pentru două săptămâni, fiind permis accesul pentru maximum zece elevi în sala de clasă.

"În ceea ce priveşte reluarea activităţilor în cadrul unităţilor de învăţământ, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional şi postliceal pot reveni în unităţile de învăţământ pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale. Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezenţa la şcoală va fi opţională, iar decizia va aparţine părinţilor. În această situaţie însă, pregătirea elevilor se va realiza, în continuare, în sistem online", a arătat ministrul, într-o declaraţie de presă, citată de Agerpres.

Ea a menţionat că Evaluarea naţională şi Bacalaureatul se vor susţine în conformitate cu noua programă pe care Ministerul Educaţiei a transmis-o, respectând calendarele comunicate deja.

"Practic, Evaluarea Naţională se va susţine începând cu data de 15 iunie, dar examenul de Bacalaureat - noutatea va fi că va începe cu probele scrise în data de 22 iunie şi va continua cu probele pentru competenţe. Calendarul va fi comunicat ulterior. Pentru cei care susţin examenele de certificare pentru învăţământul profesional şi profesional dual, dar şi postliceal, vor fi realizate aceste examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată", a explicat Anisie.

 

 

Comentarii

1 comentarii

un pedagog de scoala noua

Acum 1 an

Poate acum cei care iau hotarari la nivel inalt isi vor da sema ca nu e o.k. sa fie intr-o clasa 32 sau 36 de elevi. Altfel se lucreaza cu 22-24 de elevi, altfel invata si alta e atmosfera. Vorbiti de scoala finlandeza: acolo nu sunt mai mult de 20 de elevi intr-o clasa...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus