Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Studiu pentru o mai bună conectivitate între cartierele Lazaret, Reșița și Gușterița cu restul orașului

Studiu pentru o mai bună conectivitate între cartierele Lazaret, Reșița și Gușterița cu restul orașului

Primarul Astrid Fodor a semnat luni, 27 aprilie, contractul pentru realizarea unui studiu care să indice măsuri de îmbunătățire a legăturilor rutiere între cartierele Lazaret, Reșița și Gușterița cu restul orașului.

“Sibiul este în continuare dinamic din punct de vedere al construcțiilor noi. În Lazaret, Reșița și Gușterița s-a construit mult în ultima perioadă și se va construi în continuare, crescând numărul de locuitori în aceste cartiere. De aceea trebuie să găsim soluții pentru legături suplimentare cu orașul. Înainte de a trece la lucrări propriu-zise, este necesară realizarea acestui studiu prin care specialiștii să identifice zonele în care vom avea trafic mai intens, dar mai ales soluții pentru creșterea conectivității acestor cartiere cu orașul.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Contractul a fost semnat cu firma SC ID Project Engineering SRL Dâmbovița, valoarea contractului fiind de 110.000 de lei, iar termenul de predare a studiului fiind jumătatea lunii octombrie 2020. Pentru realizarea acestui studiu, firma contractată va efectua măsurători de trafic amănunțite, va studia planurile de dezvoltare urbanistică a acestor zone, va face evaluări privind evoluția traficului pe o perioadă mai lungă și va crea simulări prin care va prezenta Primăriei soluțiile propuse și modul în care acestea rezolvă sau atenuează problema. Soluțiile pot include, printre altele, reabilitarea, reconfigurarea și dezvoltarea rețelei de drumuri, realizarea de noi poduri, precum și măsuri de resistematizare a circulației, avându-se în vedere inclusiv mobilitatea alternativă (transportul în comun și utilizarea bicicletei).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

2cents

Acum 2 ani

Intai construim haotic dupa interesele fiecarui smecher si apoi cautam solutii pentru "o mai buna conectivitate". Studii care sa faca din ... bici, bici care sa mai si pocneasca daca se poate. Sibiul nu a avut si nu are un plan adevarat de dezvoltare, nu are un grup de arhitecti profesionisti si dedicati care sa tina cu dintii de anumite directii. Ultimii 30 de ani au pus cireasa pe coliva comunista a urbanismului romanesc.
Raspunde

Don Balon

Acum 2 ani

Sibiul are in schimb un grup de firme de sifoane,mai ceva ca in timpurile lui ceasca.Sifonari profesionisti cu acordul celor din primarie si prefectura.
Raspunde

o părere

Acum 2 ani

Doua solutii rapide: 1. Pasaj auto subteran in celui pietonal existent intre strada Lupeni si P-ta 1 Decembrie 1918 2. Pod nou peste Cibin care sa faca legatura dintre strada Viitorului si strada Caprioarelor, deci acces usor la DN14 si autostrada
Raspunde

me

Acum 2 ani

Prima solutie trebuia pusa in practica de acum vreo 30 de ani insa din cauza unor minti inguste s-a ajuns la ingustarea acelui subteran. Cineva s-a multumit, atunci, cu putin, acum este mult mai greu de realizat.
Raspunde

ms

Acum 2 ani

^ o idee bună....dar sa nu gandim exclusiv ca soferi.... orice astfel de dezvoltare are nevoie de piste SEPARATE de biciclete...unele adevarate,nu linii rosii pe asfalt,printre masini
Raspunde

rosu

Acum 2 ani

Piste late pentru biciclete si cate un sens pentru autobuz / salvare / pomopieri / politie. Din criza asta vom iesi atat de ciufuliti, incat doar putini vormai avea masini.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus