Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Autoritățile interzic celor din carantină să primească alcool. Dar aceștia pot să îl cumpere: 12 lei, berea de 0,33

Autoritățile interzic celor din carantină să primească alcool. Dar aceștia pot să îl cumpere: 12 lei, berea de 0,33

Revolta celor aflați în spațiile de carantină din Sibiu, generată de interdicția de a primi pachete de acasă, mai are o latură: cea a alcoolului vândut direct din hoteluri.

Revolta de sâmbăta trecută, când câteva zeci de persoane introduse în carantină într-un hotel din centrul Sibiului au ieșit urlând și înjurând la geamuri, a fost pusă de Instituția Prefectului pe seama refuzului de a mai permite primirea de pachete de acasă. ”Mai multe persoane aflate în carantină și-au manifestat nemulțumirile, ca urmare a refuzului personalului centrului de a accepta livrarea unui pachet ce conținea 26 de litri de băuturi alcoolice”, au arătat reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu. Prin urmare, cel puțin în unul din hotelurile folosite pentru carantină, din ziua de 26 aprilie 2020 a fost interzisă primirea de pachete de la rude sau prieteni. Întrebați dacă au voie să cumpere alcool de la punctele de vânzare amenajate în hotelurile folosite drept spații de carantină, reprezentanții Instituției Prefectului au arătat că și acest lucru este interzis. Singurele băuturi care pot fi cumpărate în carantină ar fi apa, răcoritoarele și cafeaua.

Cu toate acestea, în unele din hotelurile din Sibiu, cei aflați în carantină pot comanda în camera lor alcool. La prețurile de room-service. Spre exemplu, o doză de 0,33 de litri de bere Ursus, este vândută celor din spațiile de carantină cu 12 lei. Cei care preferă băuturi mai tari, pot cumpăra o sticluță cu 40 de mililitri de whisky Johnnie Walker Red Label pentru suma de 20 de lei. O cafea costă zece lei.

bonuri consumatie

”De ce din cauza unuia să sufere toți?”

”Mâncarea este bună, nu avem ce comenta. Mâncare de cantină, dar bună și consistentă, cu porții generoase. Problema este alta: mulți dintre cei aduși în carantină au copii. Acestor copii să nu le dai timp de două săptămâni un fruct, niște cereale sau alte alimente specifice celor mici, nu mi se pare corect. Dacă unul din hotel a greșit și a vrut să primească 26 de litri de alcool, după cum am citit că au spus autoritățile, de ce să sufere și ceilalți? Cu atât mai mult cu cât, de fapt, dacă ai bani, poți să cumperi de aici alcool până te îmbeți”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, un sibian aflat în carantină instituționalizată.

El pune sub semnul îndoielii și calitatea dezinfecției realizată după plecarea celor care împlinesc 14 zile de carantină. ”Am găsit multe zone lipicioase, deci nu știu ce să spun despre calitate. În plus, chiar dacă este interzis fumatul în camere, eu nefiind fumător pot să vă garantez că se fumează. Se simte. În plus, în camera în care familia mea și cu mine am fost cazați a mirosit a fum timp de trei zile. Chiuveta de la baie era înfundată, iar când am încercat să o desfund, au ieșit numai chiștoace de țigări. Da, nici atitudinea unora dintre oamenii cazați aici nu este tocmai cea corectă”.

În Hotărârea nr. 201/2020 privind aprobarea normelor metodologice pentru stabilirea cheltuielilor pentru carantină și luarea unor măsuri în domeniul sănătății, în vigoare din luna martie a acestui an, nu se face nicio referire la consumul de alcool în spațiile de carantină.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Solomon

Acum 2 ani

Ma intreb oare cine poate sa reziste doua saptamani inchis intr-o camera de hotel, nu apartament, nu casa, o camera ! si sa fie la dispozitia managementului hotelului care, dincolo de orice ordonanta legalea, dispune cand ai voie sa primesti un cutit de taiat painea sau o doza de bere sau ca ai dreptul de a comanda o cafea la room service. Personal, cred ca se confunda statutul de om aflat in carantina suspicionat de infectie cu coronavirus cu statutul de intemnitat la carcera. Nu discut despre calitatea unora dintre cei cazati la hotel dar, pentru ca suntem o democratie, daca libertatea unui singur om este ingradita, atunci fie autoritatea emitenta fie aplicantul unei decizii, are o problema grava. Care poate fi chiar legal demonstrata!
Raspunde

NumeSiPrenume2

Acum 2 ani

Libertatea aia de care vorbesti este forfetata in momentul in care este declarata stare de urgenta. Nu este doar un act dat aiurea, este dat ca ti se ia unele dintre drepturi. Ai probleme grave la mansarda daca faci analogii intre teminta si un hotel de 4 stele in centrul orasului. Boschestarii anonimi din articol s-au plictisit ca sunt ca multi dintre oamenii muncitori de la bloc, stramutati de catre Ceausescu, si evident ca sunt obisnuiti sa bea toata ziua si sa tunda iarba in fata blocului neavand alte indeletniciri.
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Pai i-a obligat cineva sa se intoarca? In momentul in care au luat decizia sa se intoarca stiau foarte bine ca vor intra 2 saptamani in carantina , deci si-au asumat treaba asta . Totusi stau la un hotel de 4 stele , nu stau in baraca sau in cort ca se planga!
Raspunde

daniela

Acum 2 ani

E doar un caz de abuz , un altul :) , si e total diferit de ceea ce fac unii dintre ''carantinati''
Raspunde

Solomon

Acum 2 ani

Dar tu de unde știi că acolo stau numai boschetari ? Daca unii au venit in tara datorită unor lucruri grave, oameni care au văzut mai mult decât un hotel de 4 stele? Ai probleme grave de atitudine civică să crezi că e ok sa stea închiși fara dreptul de a primi lucruri de acasă. Fix că la carceră. Mai rău decât draknea...regimul impus acolo nu se regăsește în ordonanțele de urgență. Aspecte ce se pot demonstra in instanță....că tot plătesc unii impozite generoase in statul român.
Raspunde

ToTo

Acum 2 ani

Capsunarii vor fi întotdeauna nemulțumiți. S-au născut căpsunari , vor muri asa cum s-au nascut . Nici morți nu vor fi multumiti, ca si asa au pretentii sa mearga in raiul nemtesc sau spaniol, nu in cel românesc. Sictir.
Raspunde

@ToTo

Acum 2 ani

Raiul romanesc este doar pentru unii,putori si pomanagii!Aici doar ei pot trai;dincolo cei care muncesc!Tu nu ai avea ce cauta dincolo;locul tau este aici,"istetule"!Sictir!
Raspunde

Ghitza

Acum 2 ani

Nu au pretentii mari. Dupa ce au muncit la negru pe dincolo, fara a plati impozite prin tara, sanatate, acum stau in carantina pe bani nostri, nu pe bani lor, in conditi poate mai bune decat in casa multora din tara striga in gura mare. De ce v-ati intors daca aici este rau? Toti cei care au muncit corect pe dincolo sunt tot acolo. Bani cheltuiti pe carantinari erau buni pentru sanatate pentru cei din tara
Raspunde

Asta e Diaspora, hai sa facem ce vrea ea!

Acum 2 ani

In tara asta capsunarii, lotul national de alba-neagra, cersetorii si alti specialisti cu inalt simt civic si spirit antreprenorial, care stiu mai bine decit noi ce este de facut si sint taimiati de GoWerner Ciolannis, Orbete & Co. au pretenii. Pentru ca li s-a permis!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus